Sport

2017.02.03. 20:10

Zárul a bajnoki alapszakasz

Dunaújváros - Kevesen gondolták a szezon kezdetén, hogy a jégkorong MOL Liga alapszakaszának hajrája ilyen izgalmakat fog hozni, mint amiket most. Az Acélbikák számára még két meccs van hátra, s akár még a negyedik hely is elérhető, igaz, ez már nem csak rajtuk múlik.

Balogh Tamás

Szinte felüdülésnek számít a nagy kardcsörtetés után a rájátszásra való felkészülési mérkőzésnek is tekinthető, ezért szintén fontos Dunaújvárosi Acélbikák - HK Belgrád összecsapás a Dunaújváros Jégcsarnokban szombaton este hattól. Hogy mire is készülhetünk nézőként a szombati estén? Egy kicsit komolyabban utánagondolva, ezt sem vehetik félvállról a hazaiak. Mindenekelőtt a sportszerűség okán. Másrészt az újvárosi csapat egy hónapja tartó megújuló munkájába, amelynek célja a rájátszásban való eredményes szereplés, aligha fér el egy meccsnyi lazítás. Ráadásul még matematikailag a negyedik hely is elérhető, de ehhez a DAB-nak a mai mellett a vasárnapi meccsét is mindenképpen meg kell nyernie. Emellett a Debrecen botlásai is kellenek a maradék két találkozón, a hajdúságiak szombaton a Galac, vasárnap pedig a Csíkszereda ellen játszanak.

Heikki Mälkiä a dunaújvárosiak vezetőedzője eddig is nyílt kártyákkal játszott, most sem rejtette véka alá az elképzeléseit: - Elég sok volt mostanában a mérkőzés, az edzések is megterhelőek, és változatlanul abban bízunk, hogy ez a munka majd a playoff-ra fog beérni. Csütörtökön a regenerálódást tartottuk a szemünk előtt, majd egy rövid edzéssel folytattuk pénteken. Megpróbálunk odafigyelni arra, hogy a szerdai és a szombati mérkőzés közötti két napban ne kapjanak komoly terhelést a játékosok. Majd meglátjuk, ezáltal mennyivel lesznek frissebbek ma.

Vasárnap este 17.30 órától pedig a Fehérvári Titánok elleni erőpróba lesz az Acélbikák utolsó fellépése az alapszakaszban. Hiszünk benne, hogy ez a mérkőzés bár a helyezéseket tekintve érdektelen, mégis figyelemre méltó lesz. A hazaiak egy kis fődarabcserén átesve, az EBEL csapatból alaposan megerősítve egészen más súlycsoportot jelenthetnek ezen a találkozón, mint amit a szezonban eddig megismerhettünk tőlük.

A többi résztvevőre kitekintve a MOL Liga bajnoki tabelláján a pozíciók megerősödtek, illetve érdektelené váltak. Kivéve a listavezető miskolciakét, akik még izmozhatnak a pozíciójuk megerősítéséért. Ez igazán fontos a számukra, hiszen listavezetőként, kedden délelőtt elsőnek választhatnának a tabella második négyes csoportjából.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!