Sport

2017.03.12. 18:15

A presztízs a tét a dunaújvárosiak számára

Dunaújváros - Az utolsó fordulót rendezik hétfőn a 2016/2017. évi futsal NB I alapszakaszában. A Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese 18.30 órakor az MVFC-Berettyóújfalu otthonában zárja a sorozatot.

Gallai Péter

A dunaújvárosiak annak ellenére szeretnék folytatni a csaknem két hónapja tartó győzelmi sorozatukat, hogy a mostani mérkőzés eredménye már nem befolyásolja a helyezésüket a bajnoki tabellán. A házigazdák is teljesítették már alapvető céljukat, a felsőházba kerülést, így várhatóan egy látványos mérkőzést játszik majd a két együttes. Az őszi dunaújvárosi találkozó hatalmas küzdelmet hozott, amelyben 3-2-re diadalmaskodtak a hazaiak. A Dunaferr-DUE-Renalpin FC találatait azon a mérkőzésen Fekete Róbert, Hosszú Ádám és Horváth Norbert szerezte, a az MVFC-Berettyóújfalu találatait pedig Rábl János és Szabó Péter szerezte.

A hétfői összecsapás esélyeiről a dunaújvárosiak agilis vezetőedzőjét, Fehér Zsoltot kérdeztük.

- Mindkét csapat számára már eldőlt, hogy melyik pozícióban érkezik a rájátszásba. Ettől függetlenül a korábbi bajnok és kupagyőztes Berettyóújfalu elleni csata presztízs értékű kell, hogy legyen. Ezúttal legfőképpen már taktikai elemeket fogunk gyakorolni.

A két csapat dunaújvárosi találkozóján a piros mezes Horváth Norbert gólt szerzett
Fotó: Ady Géza

Az együttes fiatal játékosa, Varsányi Áron a következőképpen készül a tulajdonképpen már tét nélkülinek számító mérkőzésre.

- Még nem tudom, hogy fogok-e majd játszani, de várom a mérkőzést. Őszintén szólva azért, mert teher nélkül játszhatunk, hiszen bármilyen eredmény születik, mi a második helyen fordulunk. Így olyan megoldásokhoz is nyúlhatunk, amiket eddig tétmérkőzéseken még nem próbáltunk ki. Ettől függetlenül természetesen ott is győzni szeretnénk.

Az alapszakasz tizennyolcadik fordulójának további összecsapásai: Swietelsky-Haladás VSE - Rába ETO, FC Veszprém - FTC Futsal-Fisher Klíma, Bőny-Szavill Consulting - Göcsej SK, Aramis SE - Nyírgyulaj KSE.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!