Sport

2016.03.20. 20:28

Zsófi körülnéz Rióban

Dunaújváros - Nemrég írtam róla: „Zsófiára figyelt a tornászvilág. Ausztriában mindenkit meglepett az eredménye.”

Jankó Árpád

Nos, Kovács Zsófira egy fontos ember is nagyon odafigyelt, márcsak hivatalból is. Draskóczy Imre, a női válogatott kapitánya az elmúlt időben árgus szemekkel nézte: ki mit teljesít az olimpiára számítható versenyzők közül. Valljuk be, hogy az olimpiai tesztversenyre a már régebben kijelölt Makra Noémi mellett a két olimpián is indult Böczögő Dorinát látták sokan jogosultnak, de mégsem így történt. A dunaújvárosiak legnagyobb örömére a tizenhat éves Kovács Zsófiát jelölte a kapitány. Tehát a riói tesztversenyre ő fog utazni Makrával. Draskóczy Imre állta a szavát: a két legjobbat küldi, márpedig most Makra Noémi és Kovács Zsófia a legjobb szerinte is.

Trenka János, Zsófia egyik edzője magyarázta el az eléggé bonyolult kiküldetési „szabályzatot”.

- Ez a tesztverseny április közepén lesz Rio de Janeiróban, és oda két tornász indulhat. Az olimpiára viszont csak egy. A tesztverseny amolyan előkvalifikáció. Ez tehát nagyon fontos esemény lesz számunkra. Ha mindkét tornász eléri a nemzetközileg kihirdetett pontszámot, akkor a következő három hónap kemény munkája után dönt majd a kapitány De addig most a héten Katarba, Dohába utazik Zsófi és Makra Noémi, Bernben lesz Európa-bajnokság, valamint több hazai viadal következik. Bízom abban, hogy azt az ötvenkét pont körüli eredményt eléri majd Zsófi. Linzben nemrég ötvenhatot ért el, s ezzel legyőzte az Európa-bajnokot. Zsófiban nagy akarat, tenniakarás munkálkodik,

A főszereplő körül tehát zajlik az élet. Azt mondja Zsófi, hogy most már nagyon várja a tesztversenyt.

- Ennek az eredményétől szinte minden függ. Én magam is látom és nagyon élvezem a fejlődésemet. Ugráson új, erős a gyakorlatom, a talajon is dupla szuplét csinálok, a többi szeren csak pontosítjuk a gyakorlatokat. Most nyugodt vagyok, majd verseny előtt fogok izgulni. De a gyakorlat bemutatása előtt mindig be tudom magamnak magyarázni: sikerülni kell, mert mindent megtettem érte. Ha jól tudom április 16-án indulunk Rióba. Eddig minden rendben van egészségileg is. A tavalyi sérülés már a múlté. A sok munkának és a kitartásomnak köszönhetem, hogy életem első komoly felnőttviadalára utazhatom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!