Sport

2016.11.27. 20:40

Zsófia két számban is mester

Győr - A tornászok mesterfokú bajnokságát ebben az évben Győrben rendezték meg az Audi Arénában. De ez egyúttal a szuper-csapatbajnokságot is jelentette.

Jankó Árpád

Ez utóbbinak az a lényege, hogy legalább egy felnőtt tornásznak szerepelnie kell a csapatban. A mesterfokú bajnokságban első helyen Böczögő Dorina végzett (52.900), megnyerte az egyéni összetett versenyt Kovács Zsófia előtt (52.750), és a szuper-csapatbajnokságban is a békéscsabai klub csapata végzett az első helyen. Ez volt a csapatbajnokság második fordulója. Egyben a selejtező is a szerenkénti fináléra.

A Dunaferr második helyen végzett nagyszerű csapata a következő volt: Kovács Zsófia, Miklós Dorina, Halász Dóra Szimonetta, Jakab Noémi, Balogh Kíra. A harmadik helyen az MTK csapata végzett.

Szombaton és vasárnap rendezték meg a mesterfokú bajnokság szerenkénti döntőjét. Az első nap műsorába tartozott a felemás korlát, amely Kovács Zsófia kedvenc szere. Zsófia ragyogóan szerepelt korláton és fölényesen nyert 14.450-nel. Böczögő második lett. Egyébként ez a két tornásznő kiválóan teljesített a mesterfokú bajnokságon.

Kovács Zsófia: - Nagyon jól sikerült a felemás korlát gyakorlatom. Ugrásban most nem indultam, és a szereplést talajon is visszamondtuk. Ez azt jelenti, hogy vasárnap csak gerendán indulok a felemás korlát után. A nagyon sok verseny miatt most pihentetőbbre vettük. Tehát csak két szeren tornázom.

A terveknek megfelelően tehát Zsófia a gerenda gyakorlatára készülhetett. Megjegyzendő, hogy a dunaújvárosi olimpikon a közelmúltban nagyon sokat foglalkozott ezzel a rendkívül nehéz szerrel, és ez meg is látszik a mostani nagyszerű eredményein is. Kovács Zsófia meg is nyerte a felemás korlát után a gerenda számot. Ezen a szeren a szintén dunaferres Jakab Noémi végzett holtversenyben a második helyen a győri Fehér Nórával.

Zsófia a gerendán elért győzelme után érthetően nagyon elégedett volt.

- Végre sikerült jól, összefogottan megcsinálnom. Volt pár elem, amit kicseréltem benne, abban bíztam, hogy így megbízhatóbb lesz a gyakorlatom. Az év utolsó versenye volt ez, és már egy kicsit fáradtnak érzem magam, de nagyon örülök, hogy a mesterfokú bajnokságra jól fel tudtam készülni.

Elégedetten nyilatkozott Trenka János edző is a győri viadal eredményeivel.

- Nem is tudom, mikor volt arra példa, hogy az együttesünk a második helyen végzett a csapatbajnokságban. Ennek bizony nagyon kell örülni. Zsófival megbeszéltük, hogy két szeren, gerendán és felemás korláton indulunk a szerenkéntiben. Különösen a korlát volt egészen kiváló. Ezzel befejeződött ez az év, már ami a versenyzést illeti. Még lesz egyhetes edzőtábor Tatán, ahol gyakorolunk kisebb lendülettel. Ez nagyon is érthető, hiszen tizenhárom verseny van idén mögöttünk!

Címkék#sport#torna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!