Sportvilág

2013.05.14. 07:26

Benczés nem helyezésekben gondolkodik az NB I-ben

Nem élvonalbeli helyezésekben gondolkodik Benczés Miklós, a labdarúgó NB II nyugati csoportjában bajnok, így a következő szezonban már NB I-es felcsúti Puskás Akadémia vezetőedzője.

MTI

"A célunk, hogy folyamatos lehetőséget adjunk a fiatal játékosaink számára" - nyilatkozta az M1 Ma Reggel című keddi műsorában a szakember, akinek irányításával a gárda 27 mérkőzést követően veretlenül harcolta ki a feljutást. A tréner elmondta, a csapatban sok fiatal futballista szerepel, de az együttes gerincét a rutinosabb labdarúgók alkotják, akik mind a pályán, mind azon kívül is vezéregyéniségnek számítanak.

Hozzátette: a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) - amely korábban jogilag a Videoton második csapatának számított, ám azóta már kivált - továbbra is szorosan együttműködik majd a székesfehérvári klubbal.

"Az akadémista játékosokat továbbra is a legjobb helyre szeretnénk eljuttatni, ennek csúcsa a Videoton. Jó példa erre Gyurcsó Ádám és Szolnoki Roland is, akik az akadémián nevelkedtek." - hangsúlyozta Benczés Miklós.

A Felcsúton épülő stadionnal kapcsolatban Benczés elmondta, tudomása szerint decemberre készül majd el a létesítmény, amely méltó helyszíne lehet a jövő évi U19-es Európa-bajnokságnak, ahol a magyar válogatottban várhatóan több, a PFLA-ban nevelkedett játékos is szerepel majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!