Sportvilág

2014.12.11. 14:05

A City teljesítette a küldetését a labdarúgó Bajnokok Ligájában

A Manchester City sikerrel teljesítette a küldetést: győzöt Rómában, és továbbjutott csoportjából a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Kühne László

Manchester „polgárai” joggal örülhettek, hisz ki-ki mérkőzésen harcolták ki a sikert, mely után érezhetően megkönnyebbült Manuel Pellegrini, a City menedzsere.

– A győzelembe vetett hitünk volt mindennek a kulcsa – így a chilei stratéga. – Annak ellenére, hogy a Roma remek együttes, a jobbik csapat nyert, mivel hoztuk a tőlünk elvárható szintet a pályán.

– Azért volt különösen fontos a győzelem, mert a szezon elején egyértelmű cél volt a csoportkörből való továbbjutás – fogalmazott az első manchesteri gólt jegyző Samir Nasri. – Nagy tettet vittünk véghez azért is, mert a negyedik forduló után még csak két pontunk volt.

Nasri (Manchester City) gólöröme a Roma elleni meccsenFotó: tuxboard.com

Bacelonában a hazaiak felé billent a mérleg nyelve a Paris SG ellen, a csoportelsőségről döntő találkozón. Még szép: a katalánok nyolc éve mindig megnyerték az aktuális négyesüket.

A német örömöt a Schalke tette teljessé: négyből a negyedik továbbjutó csapatként.

A szerdai eredmények.

E-csoport: Bayern–CSZKA Moszkva 3-0. Gólszerzők: Th. Müller (18. - 11-esből), Rode (84.), Götze (91.). Roma– M. City 0-2. G.: Nasri (60.), Zabaleta (86.).

F-csoport: Ajax–APOEL Nicosia 4-0. G.: Schöne (45. - 11-esből, 50.), Klaassen (53.), Milik (74.). Barcelona–PSG 3-1. G.: Messi (19.), Neymar (42.), Suárez (77.), illetve Ibrahimovic (15.).

G-csoport: Chelsea– Sporting Lisboa 3-1. G.: Fabregas (8. - 11-esből), Schürrle (16.), Mikel (56.), ill. J. Silva (50.). Maribor – Schalke 0-1. G.: Meyer (62.).

H-csoport: Bilbao–BATE Boriszov 2-0. G.: San José (47.), Susaeta (88.). FC Porto–Sahtar Donyeck 1-1. G.: Aboubakar (87.), ill. Sztepanenko (51.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!