Sportvilág

2014.07.25. 19:50

A fiúk a fináléba jutottak - 8 év után játszhatnak ismét Európa-bajnoki döntőt

Végletekig izgalmas meccsen, nagy csatában végül egy góllal győzni tudott Olaszország ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-bajnokság péntek esti elődöntőjében.

Gallai Péter

A mérkőzésre zsúfolásig megtelt a margitszigeti létesítmény, és az illusztris vendégek száma is jelentősen emelkedett. Kilátogatott az meccsre feleségével Áder János köztársasági elnök, ott volt Paolo Barelli, az Európai Úszószövetség elnöke, de az ismert arcok között Dzsudzsák Balázs, Juhász Roland válogatott labdarúgó is feltűnt. A felfokozott érdeklődés nem volt véletlen, hiszen 2006 után nyílt esélye újra arra a magyar csapatnak, hogy Eb döntőt játszhasson. Benedek Tibor kapitány együttese százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább, így automatikusan kvalifikálta magát az elődöntőbe. Ezért négy pihenőjük volt.

Magyarország - Olaszország 8 -7 (3-1, 2-3, 1-1, 2-2)

Magyarország: Nagy V. Gór-Nagy, Madaras 1, Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Hárai. Csere: Decker A. (k.), Hosnyánszky 3, Tóth, Decker Á., Erdélyi, Vámos.

A lapzártánkkor végetért meccs után amelyen Nagy Viktor ismét ihletett formában védett, hatvan százalék fölött Benedek Tibor úgy értékelt, hogy a csapat megérdemelte a győzelmet:

- Óriási harc volt a medencében, és pillanatok döntöttek. Fontos volt, hogy a hazai közönség előtt továbbjussunk. Akadtak hibáink, de túl tudtuk tenni magunkat ezeken, és a fiúk egymásból merítettek plusz erőt. Most a legfontosabb, hogy felkészüljünk a döntőre.

A magyar válogatott legutóbb nyolc éve szerepelt Európa bajnoki döntőben, ezt megelőzően pedig, mint Benedek kihangsúlyozta, 1958-ban játszhatott hazai medencében kontinensfinálét.

A fiúk vasárnap 20.30 órakor a szerbekkel játszanak a döntőben.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!