Sportvilág

2008.07.23. 02:29

Aranybányászaink

Dunaújváros - Fél napot pihent csupán az ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságon két aranyérmet szerzett kajakos, Kárász Anna, és az egy aranyat és ezüstöt begyűjtő kenus, Vass András.

Gallai Péter

A két sportoló edzés előtt beszélgetett velünk, Anna így kezdte: - Az volt a tervem, hogy kihozom magamból a maximumot. A páros sikerben jobban bíztam, mint az egyesben. Nagyon izgultam a verseny előtt, már csak ilyen vagyok, de sosem jöttem ki ebből rosszul, inkább pluszt ad a drukk. Az előfutamokban már figyeltem, kiktől kell tartani, bár ez a párosok esetében nem jött be, mert a németek még a dobogón sem végeztek. Egyesben egy angol lány volt a riválisom, aki ezer méteren győzött, s talán azt hitte, ez a rövidebb távon is simán megy neki, szerencsére nem így lett. A rajt előtt senkire nem néztem, csak magammal foglalkoztam, a célon áthaladva tudtam, mindenki mögöttem van. Mindkét esetben leírhatatlan érzés fogott el, egy évet keményen dolgoztam ezért a két pillanatért. A Himnusz alatt pedig nem szégyelem, kijöttek a könnyeim.

Az ifjú kajakos hölgy szerint most magasra tette a mércét, de igyekszik nem lejjebb adni, s legelőbb az ob-n is ilyen eredményesen szerepelni. Ja, és jobb időt elérni, mint Vass András, ugyanis rendre ezen viaskodnak. Hubik András nevetve mondta, hogy a fiú kenusokkal készülő Annát állandóan cukkolják a srácok, aki nem szól semmit, csak edzésen szépen megveri őket.

- Az Eb-n én azért én voltam jobb nyolc századdal - nézett klubtársára széles mosollyal Vass András, akinek felvetettük, sikeres éve van eddig, mert nyert egy ösztöndíjat, azután nézőként mehet az olimpiára, most meg két érmet szerzett.

- Két éve folyamatosan sikeres vagyok, az ifi vb óta minden jól jön ki. A két válogató után most kellett harmadszor is csúcsformába lendülnöm, ami sikerült, de már nagyon várom a pihenést. Ötszáz méteren a szembeszél segített, ezren tökéletes pályát mentem, mindennel elégedett vagyok. Főleg, hogy évek óta nem tudott magyar versenyző egyesben aranyérmet szerezni - tette hozzá Vass, akit kenusként plusz boldogsággal töltött el, hogy egyesben nyert, amiben Kolonics György olimpiát. A fiatalokat is megrázta a klasszis halála, a magyar válogatott tagjai legbelül érte is versenyeztek. A fiatalember ehhez még ennyit tett hozzá: - Nem akarom elhinni, hogy Koló nem halhatatlan, de végül így lett ő halhatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!