Bajnokok Ligája - Új lebonyolítási rendszerről tárgyal az UEFA

2016. március 24., 10:33 forrás: MTI
komment
A labdarúgó Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszerének megváltoztatásáról tárgyal a klubokkal az európai szövetség (UEFA).
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Sky Sports beszámolója szerint az egyik javaslat értelmében a jelenlegi 32 együttes helyett csupán a legjelentősebb bajnokságokat képviselő 16 szerepelne a csoportkörben, amelyben minden csapat 14 mérkőzést játszana.

Az UEFA szóvivője, Pedro Pinto elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak valamennyi érdekelt féllel, beleértve a legnagyobb klubokat. Hozzátette: a megbeszélések már megkezdődtek, de azt tagadta, hogy jelenleg bármilyen konkrét javaslatról tárgyalnának. 

A változások 2018-tól léphetnek életbe, mert a televíziós és marketingjogokat az európai szövetség hároméves ciklusokban értékesíti, és akkor kezdődik a következő periódus.

A Sky Sports cikke megjegyzi: az UEFA minden bizonnyal az európai labdarúgóklubokat tömörítő társaság (ECA) nyomásának engedve ült tárgyalóasztalhoz a Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszerével kapcsolatban. Az ECA már régóta szorgalmazza a BL átalakítását, hogy a sorozat izgalmasabb legyen, de mivel az UEFA vezetése eddig nem mutatott hajlandóságot az együttműködésre, a szervezet Szuperliga néven egy konkurens sorozat létrehozását tervezte.

2016. március 24., 10:33 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...