Sportvilág

2015.06.24. 17:39

Megkezdődött a strandlabdarúgó torna, a dunaújvárosi Ughy Márk gólt lőtt

Az azerbajdzsáni I. Európa Játékokon bronzérmes lett az úszó Bonecz Boglárka. A strandlabdarúgó-válogatottunkban a dunaújvárosi Ughy Márk gólt szerzett az oroszok ellen 5-3-ra elvesztett meccsen.

Agárdy Csaba

Az úszó Bonecz Boglárka bronzérmet szerzett 200 méter pillangón, ugyanebben a számban Bokros Blanka a hetdik lett. 1500 méter gyorson Rasovszky Kristóf ötödikként végzett, míg Matyasovszky Dalma 200 méter háton hatodikként ért célba.

Bonecz a magyar csapat 16. érmét szerezte meg: Magyarország 8 arany-, 2 ezüst- és 6 bronzéremmel hetedik helyen áll az éremtáblázaton.

Az olimpiai ötödik Harcsa Zoltán egyhangú pontozással legyőzte lengyel ellenfelét, így bejutott az elődöntőbe a 75 kilogrammos kategóriában.

A magyar válogatott egyetlen még versenyben lévő tagja pénteken vívja elődöntőjét, méghozzá a hazai színeket képviselő Szajbula Muszalov ellen.

A magyar válogatott 5-3-as vereséget szenvedett a világranglista-vezető orosz csapattól a strandlabdarúgó torna nyitófordulójában. A viadal honlapjának szerdai beszámolója alapján Weisz Tamás szövetség edző együttese a gól nélküli első harmadot követően a második szakaszban kétgólos hátrányba került, majd a folytatásban Badalik Szabolcs révén szépített. A különbség ezt követően visszaállt, ám Ughy Márk és Ábel Péter góljával egyenlített a magyar csapat. A hajrá a világbajnok orosz együttesé volt, s az utolsó két percben szerzett két találattal eldöntötték a találkozó sorsát.

A strandlabdarúgó tornán két csoportban zajlanak a küzdelmek. Ezt követően a két csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok és a negyedikek pedig az 5-8. helyért játszanak tovább.

A magyarok csütörtökön a világranglistán ötödik spanyolokkal, majd pénteken az olaszokkal játszanak. A másik csoportban Ukrajna, Svájc, Portugália és a házigazda Azerbajdzsán mérkőzik egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!