Sportvilág

2017.04.09. 17:20

Eddig négy pont - Csak győzelemmel lehet csoportelső a magyar futsal válogatott

Baku - A magyar futsal válogatott hét végi Európa-bajnoki selejtezős mérlege egy győzelem és egy döntetlen.

Gróf András

Magyarország - Albánia 4-3 (2-1)

Idman Sarayi Aréna. Vezette: Boriszlav Kolev (bolgár), Costas Nicolaou (ciprusi).

Magyarország: Tóth Gy. - Klacsák, Németh P., Harnisch, Dróth. Csere: Matkovics, Dávid, Komáromi, Trencsényi, Horváth N., Rábl, Hosszú Á., Gál, Bita. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Albánia: Gashi - Begaj, Brahimi, Mejzini, Selmanaj. Csere: Rrapi, Agolli, Alibegu, Karaja, Mullaj, T. Shkodra, Kaca, A. Shkodra, Duio. Szövetségi kapitány: Erind Resuli.

Góllövő: Rábl (7. p.), Dávid (19. p.), Dróth (31. p.), Horváth N. (38. p.), illetve Selmanaj (10. p.), Mejzini (21.p.), Karaja (37. p.).

Sito Rivera: - Minden tornán az első mérkőzés a legnehezebb, ez most is beigazolódott. Az albánoknak van egy-két remek játékosuk, akiknek egy-egy megoldását nehezen tudtuk kivédeni. Követtünk el hibákat, ugyanakkor azt is megmutattuk, hogy mentálisan erősek vagyunk, hiszen a második félidő elején kapott góllal lélektanilag nagy hátrányba kerültünk. Innen nagyon nehéz volt visszajönni, de sikerült megszereznünk a harmadik gólunkat, és ismét a kezünkbe vettük az irányítást. Ezt követően néhány labdavesztéssel felhoztuk az ellenfelet, az albánok pedig kihasználták az egyik hibánkat, ezért izgalmas lett a meccs vége.

A szombati játéknap másik összecsapásán a házigazda Azerbajdzsán 5-4-re legyőzte a bosnyákokat.

Horváth Norbert (7) Albánia ellen szerzett gólját ünneplik a magyar válogatott játékosai Fotó: MLSZ

Bosznia-Hercegovina - Magyarország 2-2 (0-0)

Idman Sarayi Aréna. Vezette: Lars Van Leeuwen (holland), Borislav Kolev (bulgár).

Bosznia-Hercegovina: Galic - Pavlovic, S. Ivankovics, Markic, Aladzic. Csere: Milanovic, Jokic, Pantic, Mulahmetovic, I. Ivankovic, Bevanda, Jelic. Szövetségi kapitány: Boro Matan.

Magyarország: Tóth Gy. - Dávid, Németh P., Horváth N., Bita. Csere: Matkovics, Klacsák, Komáromi, Trencsényi, Rábl, Harnisch, Dróth, Hosszú Á., Gál. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Góllövő: Mulahmetovic (31. p.), Pavlovic (38.p.), illetve Horváth N. (22. p.), Dróth (26. p.).

Kiállítva: S. Ivankovic (35. p.).

A vasárnapi nap másik mérkőzésén Azerbajdzsán 5-0-ra verte Albániát.

A csoport utolsó játéknapján kedden a magyar válogatott a házigazda Azerbajdzsán ellen lép majd pályára. A másik párosításban Bosznia-Hercegovina és Albánia játszik egymással. Az első helyezett automatikusan Eb-résztvevő, amíg a második helyezettre újabb pótselejtező vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!