Sportvilág

2015.05.25. 13:12

Az úszók előrehozott tisztújító közgyűlésen számos klasszis került be az elnökségbe

A 2017-es világbajnokság nyugodt előkészítése érdekében előrehozott tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Úszó Szövetség. Gyárfás Tamást újabb öt évre választották meg a szervezet elnökének

Gallai Péter

A posztot 1993 óta betöltő régi-új elnök 99.9 százalékos, elsöprő többséget kapott a voksoláson. A két új alelnök Szabó Tünde és Sós Csaba lett, az elnökségbe pedig minden eddiginél több világnagyság került: Cseh László, Hargitay András, Güttler Károly, Wladár Sándor és a szövetségi kapitány, Kiss László. Az adminisztrációt mostantól új főtitkár, Szántó Éva irányítja.

2016 ősze helyett már most tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Úszó Szövetség, az erre a ciklusra megválasztott elnökség ugyanis a márciusi fejlemények fényében Magyarország 2021 helyett 2017-ben lesz a világbajnokság házigazdája azt javasolta, hogy a nagy esemény zavartalan előkészítése érdekében hozzák előre a választást. Így elkerülhető az, hogy a vb-szervezés hajrájában egy esetlegesen új szövetségi vezérkar lépjen be a folyamatba.

A közgyűlés a hagyományoknak megfelelően elismerések átadásával kezdődött: Centenáriumi Érdemérmet kapott Mészárosné Korényi Olga, aki többek között a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás nevelőedzője, Bodóczky László, a Bács-Kiskun megyei szövetség elnöke, valamint dr. Kausz István, aki 1970 és 2014 között látta el a keretorvosi teendőket, többek között kilenc olimpiára kísérve el a válogatott úszókat. Díjazták a legeredményesebb edzőket: a felnőtt férfiaknál Verrasztó Zoltán (az Európa-bajnok Verrasztó Dávid felkészítője), a hölgyeknél Shane Tusup (az Európa-bajnok és rövidpályás világbajnok Hosszú Katinka trénere), az utánpótláskorúaknál Turi György (a kétszeres ifi olimpiai bajnok Szilágyi Liliána mestere) volt a kitüntetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!