Sportvilág

2016.03.03. 17:52

EURO-2016 - Storck külön feladatokkal készíti fel a játékosait

Külön feladatokkal látja el játékosait Bernd Storck, a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak érdekében, hogy a futballisták felkészültek legyenek a tornán.

"A többi csapat játékosai a Bajnokok Ligájában és Európa Ligában edződnek, mi viszont nem vagyunk jelen ezekben a sorozatokban. Ez hátrány jelent a játékosaim számára, ezért külön feladatot kell adnom neki, ez nagyon fontos a felkészülésben" - nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség Youtube-oldalán a német szakember, aki Párizsban vett rész a kontinensviadalt előkészítő úgynevezett UEFA Workshopon.

Az eseményen többek között Pierluigi Collina, az UEFA játékvezetői bizottságának olasz vezetője - akit aktív pályafutása során hatszor választottak a világ legjobbjának - a játékvezetésről, Ioan Lupescu, az UEFA szakmai főmunkatársa pedig sportszakmai kérdésekről tartott előadást.

"A mai napon megtudtuk, milyen feladataik vannak az edzőknek, viselkedésünkre vonatkozó szabályokat a technikai zónában, illetve a játékvezetőkkel szemben. Talán új szabályok is lesznek, erre is felkészítettek minket bizonyos szituációk bemutatásával, ezek elemzésével" - nyilatkozta Bernd Storck, hozzátéve, most minden csapat számára a felkészülés a legfontosabb.

A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Eb-n: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!