Sportvilág

2014.06.16. 17:40

Foci vb 2014 - Boldoczki Sándor esélylatolgatása

A világbajnokság eddigi történéseiről, a következő mérkőzések esélyeiről a Dunaújvárosi Kohász egykori kiváló játékosát, a Dunaújváros PASE jelenlegi utánpótlás-edzőjét, Boldoczki Sándort kérdeztük.

Gróf András

Boldoczki Sándor síppal kezében a Dunaújváros PASE nyári táborában irányítja a fiatalokat

Örömteli, hogy viszonylag sok gól született az eddigi mérkőzéseken. A szurkolók nagy szerencséjére még nem láthattunk gólnélküli meccset, ami jót tesz a világbajnokságnak. Az eddigi legnagyobb meglepetés egyértelműen az, hogy a nagyon érett focit mutató hollandok legyalázták a spanyolokat. Bár, ha az első félidőben David Silva értékesíti a nagy helyzetét, akkor biztosan másként alakult volna a mérkőzés menete. Tetszett még Costa Rica ötletes játéka is az esélyesebbnek vélt Uruguay ellen. Talán a Franciaország Honduras összecsapás volt a világbajnokság eddigi leggyengébb produkciója. Nem igazán tetszett a hondurasiak tisztátalan játéka.

- A folytatásban várható valamilyen változás a spanyol válogatott összeállításban?

- A spanyol labdarúgók biztosan nem tudnak kibújni a saját bőrükből, a több éve begyakorolt, és eredményesen alkalmazott játékstílusukon egyik napról a másikra nem tudnak változtatni. Az első találkozón azonban szembetűnő volt a két középső védőjük lassúsága. Elképzelhető, hogy ezen a területen frissíteni fog a szövetségi kapitányuk.

- A védelem része volt a Real Madrid kapusa Iker Casillas, aki szintén bizonytalanul mozgott...

- Látszott rajta, hogy nincs igazán játékban, meccshiánnyal küszködött. Hiányzott számára a folyamatos mérkőzés terhelés, amit csak a Bajnokok Ligájában nem lehetett megszerezni. Szüksége lett volna arra, hogy a bajnoki összecsapásokon is ő álljon a gólvonal előtt.

- Örökös vitatéma a játékvezetők döntései. Ezúttal talán fokozottabbak ezek a kritikák...

- Négy évvel ezelőtt is érdekes ítéletek születtek, s ez a tendencia tovább folytatódott. Bízom benne, hogy a folytatásban csak jobb jöhet.

- A mérkőzések hangulatára azonban nem lehet panasz...

- Kiváló a hangulat, ami a képernyőn is átjön. Már most megállapítható, hogy ilyen szempontból tökéletes választás volt Brazília, hiszen ebben az országban imádják a labdarúgást.

- A keddi programban pályára lép a házigazdák válogatottja is. Milyen eredmény várható a Mexikó elleni összecsapáson.

- Javuló játékot várok a brazil együttestől. Ők a világbajnokság legnagyobb esélyesei, otthon hatalmas rajtuk a nyomás, de biztos vagyok benne, hogy ezúttal megszerzik a győzelmet. Rengeteg kiváló labdarúgó alkotja a keretüket, akik egyénileg is képesek eldönteni a találkozó sorsát. Saját közönségük előtt nem hiszem, hogy hibáznak Mexikó ellen.

- Kedden mutatkozik be a belga válogatott, akik a H csoport nyitányán Algériával meccselnek.

- A világbajnokság meglepetését okozhatják a belgák. Remekül futballoztak a selejtezőkön is. Kiváló játékosaik vannak, akik rendszeresen az európai topbajnokságokban szerepelnek. Kíváncsian várom, hogy meddig jutnak majd el. Egy jó rajt lendületet adhatna nekik. Ez szerintem meg is lesz, hiszen indulásként Algéria ellen simán begyűjthetik a három pontot, amivel megalapozhatják a továbbjutásukat az egyenes kieséses szakaszba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!