Rövidpályás úszó-vb

Hosszú Katinka ezüstérmes 200 méter gyorson

2014. december 07., 19:04 forrás: MTI
komment
Hosszú Katinka második lett a 200 méter gyors vasárnapi döntőjében, ezzel négy arany, két ezüst és egy bronz után nyolcadik érmét is megszerezte az úszók dohai rövidpályás világbajnokságán.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ideje 1:51.18 perc, amely országos csúcs, és egyetlen századdal gyengébb az eddigi világrekordnál, amelyet megdöntött a Hosszú előtt világbajnokként célba csapó svéd Sarah Sjöström (1:50.78 p). A magyar versenyző mostanáig élő csúcsa 1:51.41 perc volt, és idén nyáron, augusztus 27-én éppen Dohában, a rövidpályás világkupa-sorozat katari állomásán úszta.

Hosszú Katinka parádésan kezdett, ötvennél, száznál és százötven méternél is az élen haladt, Sjöström azonban még újítani tudott, befogta, majd meg is előzte őt. A magyar versenyző így nyolc éremmel (4, 3, 1) fejezte be dohai szereplését, és a világbajnokságnak legeredményesebb női résztvevője lett.

A döntő másik magyarja, Verrasztó Evelyn a nyolcadik helyen végzett 1:55.07-tel.

"Hihetetlenül boldog vagyok, hogy végül nyolc éremmel zártam! Egyéni csúcsot úsztam kétszázon, nem nyertem ugyan, ám emiatt nem vagyok bánatos. Sarah ma nagyon jó volt, gratulálok neki" - összegzett Hosszú Katinka a magyar szövetség Facebook-oldalán.
Hozzáfűzte, hogy talán az utolsó fordulónál a kelleténél hamarabb jött föl a víz alól.

"Nem delfineztem annyit, mint amennyit kellett volna, de nagyon nem emlékszem az egészre. Mentem, ahogy tudtam, különösebben fáradtnak sem éreztem magam - ellentétben délelőttel -, ez ma ezüsthöz volt elég" - mondta.

"Nagyon-nagyon jól sikerült ez az év, bár sokan gondolták azt, hogy 2013-at nem lehet felülmúlni. Nos nem tudom, hogy melyik volt a jobb, de azt kívánom magamnak, hogy a következő kettő is legyen ilyen jó, és akkor maximálisan elégedett leszek!" - közölte.

Verrasztó Evelyn így látta döntős szereplését:

"Leúsztam, mivel én is kezdek beteg lenni, ennél jobbat aligha várhattam magamtól. Ez a verseny azért volt fontos, mert végre megint döntőket úsztam egy világbajnokságon, négyből négyet, ami jelzi, az új út, amin elindultam, jó. Biztos vagyok benne, hogy még jobb lesz a folytatás."

2014. december 07., 19:04 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...