Sportvilág

2014.08.20. 11:47

Ifjúsági olimpia - Esztergályos Patrik ezüst-, Péni István bronzérmes

A vívó Esztergályos Patrik ezüst-, a sportlövő Péni István pedig bronzérmet szerzett a kínai Nankingban zajló ifjúsági olimpia szerdai versenynapján. A magyarok eddig négy arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a viadalon.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a vívóknál az egyéni versenyek után vegyes válogatottak részvételével csapatversenyt rendeztek, a párbajtőr egyéniben hétfőn aranyérmes Esztergályos Patrik Európa 1-es válogatottját erősítetve lett második.

Esztergályos Patrik vívó, a földrészek vegyes csapatversenyének ezüstérmese a kínai Nankingban rendezett ifjúsági olimpia éremátadóján 2014. augusztus 20-án. Esztergályos Európa 1-es válogatottját erősítetve lett ezüstérmes. MTI Fotó: Szalmás Péter / MOB

Péni István légpuskában érdemelte ki a bronzérmet 183,5 körös teljesítménnyel. A magyar sportoló az alapversenyben is harmadik volt 624,2 körrel, majd a döntőt nulláról kezdték a résztvevők.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által közreadott képen a légpuskások 10 méteres versenyében bronzérmet szerzett Péni István a kínai Nankingban rendezett ifjúsági olimpia díjátadóján 2014. augusztus 20-án. MTI Fotó: Szalmás Péter / MOB

Az úszóknál Sztankovics Anna negyedik, Sebestyén Dalma pedig hetedik lett a 100 méter mell döntőjében, míg Szilágyi Liliána és Horváth Dávid egyformán ötödikként zárt 50 méter pillangón, illetve 200 méter mellen.

Az augusztus 28-áig tartó II. ifjúsági olimpián Magyarországot 16 sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, kerékpárban, kosárlabdában, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, súlyemelésben, teniszben, tornában, triatlonban, úszásban, vitorlázásban és vívásban - 57 sportoló képviseli.

Több mint kétszáz országból csaknem 3800, 15 és 18 év közötti versenyző méri össze erejét 28 sportágban a kínai játékokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!