Sportvilág

2014.07.22. 18:52

Készek bárkivel megvívni a fináléért

Hétfőn este a férfi válogatott utolsó Eb csoportmeccsén a horvátokat is legyőzte egy góllal. Ezzel pedig a résztvevők közül egyedüliként zárta hibátlan mérleggel az első kört.

Gallai Péter

A horvátok már 3-0-ra vezettek a találkozón, innen állt fel a magyar együttes és nyert 7-6-ra. Benedek Tibor szövetségi kapitány elmondta, hogy több ok miatt is fontos volt a mérkőzés:

- Egyrészt nem szerettük volna megkapni a szerbeket az elődöntőre, ehhez nem lehetett kikapni, másrészt a közönségünket ki kellett szolgálni. Benedek hozzátette, nem tud választani, hogy az olasz vagy a horvát csapat lenne-e jobb az elődöntőre. A lényeg, hogy felpörögve érkezzünk a pénteki összecsapásra, és nem szabad leengedni a következő napokban. A csoportban nem nagyon kaptunk olyan meccseket, ahol lazíthattunk volna, de ez jó is nekünk. Nagyon megerősödtünk, úgy érzem, mi készen állunk bárkivel elődöntőt játszani. Az, hogy pihenünk, talán még egy kicsit kedvezőbb is a számunkra.

A magyar válogatott szerdára mint a szintén csoportelső montenegrói együttes is pihen, s legközelebb pénteken száll vízbe az elődöntőben a szerdai olasz-horvát párharc győztesével. A másik ágon Szerbia és Görögország csatázik a négy közé kerülésért.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!