Sportvilág

2016.03.03. 18:02

Két magyar csapatarany a kadett vívó Európa-bajnokságon

A magyar férfi párbajtőr-, illetve a női kardcsapat is aranyérmet nyert az újvidéki kadett Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A verseny honlapjának beszámolója szerint a Nagy Dávid, Bende Bence, Andrásfi Tibor, Koch Máté összeállítású férfi párbajtőrcsapatnak a legjobb 16 között kellett kezdenie. Első mérkőzésén hatalmas csatában 45-43-ra győzött a csehek ellen, majd a negyeddöntőben a franciákat búcsúztatta 45-40-gyel. A magyarok a négy között a lengyeleket már magabiztosan, 45-34-re múlták felül, majd a fináléban hasonlóan könnyedén, 45-35-re győzték le az izraelieket.

A női kardcsapat toronymagas esélyesként várta a küzdelmeket, hiszen a Pusztai Liza, Bérczy Dorottya, Koós Gréta, Kern Bianka, összeállítású négyes tagjai az egyéni versenyben az első öt között végeztek, Pusztai arany-, Bérczy ezüst-, Koós pedig bronzérmes lett, míg Kern ötödik helyen zárt. Ennek megfelelően a gárda a 16 között valósággal átgázolt a házigazda szerbeken (45-9), majd a negyeddöntőben a németeknek sem adott esélyt (45-23). A legszorosabb mérkőzést az elődöntőben az oroszok ellen vívta a csapat (45-39), amely a fináléban a franciákat 45-31-re győzte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!