Sportvilág

2014.12.11. 21:25

Kézilabda: A magyar csapat nyerhetett volna, ám kikapott

Győr, Veszprém - A hajrában nem koncentrált jól, eladta a labdát a magyar női kézilabda válogatott a spanyolok elleni rangadón. Kikaptunk, két ponttal megyünk az Európa-bajnokság középdöntőjébe.

Horváth Gábor

Magyarország–Spanyolország 26:27 (13:13)

Győr V.: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák). Magyarország: Kiss – Bódi 1, Klivinyi, Szucsánszki 3, Szamoránszky, Tomori 6, Kovacsics 2. Csere: Herr (kapus), Triscsuk 6 (6), Bulath 1, Kovacsicz 3, Erdősi 1, Mészáros, Planéta 3, Mayer. Szövetségi kapitány: Németh András.

A spanyolok gólszerzői: Martin 10, Mangue 4, Chavez, Egozkue és Pena 3-3, Lopez, Pinedo, Elorza, Cabral 1-1. Kiállítások: 4, ill. 10 perc. Hetesek: 6/6, ill. 5/4.

A csoport első csütörtöki mérkőzésén Lengyelország legyőzte (29:26) Oroszországot, s ezzel elcsípte a harmadik továbbjutó helyét a négyesben. Az oroszok búcsúztak. A lengyel siker a magyar csapatnak is jó hír volt, hiszen ezzel biztossá vált, hogy legalább két pontot (a Lengyelország elleni győzelmet) viszünk magunkkal a középdöntőbe. Hogy ez a két egység gyarapszik-e, és ha igen, mennyivel, arról a spanyolok elleni meccs volt hivatott dönteni.

A magyar nemzeti együttes (Szucsánszki Zita) két pontot visz magával az Eb középdöntőjébe. Fotó: mti

Bódi találatával kezdődött a mérkőzés, a másik oldalon Cabral egyenlített. A negyedik percben 2:2-t mutatott az eredményjelző. Egy-egy góllal a magyar csapat vezetett, majd Szucsánszki találata után 5:3 volt az állás. A spanyolok a 11. percben egyenlítettek büntetőből, 5:5. Vetélytársunk elkapta a fonalat, többször is csak Kiss Éván múlt, hogy nem szereztek vezetést a hispánok. A 15. percben aztán már kapusunk is tehetetlen volt, 6:7. Németh András időt kért, rendbe kellett szedni a védekezést. Kovacsics egyenlített, de továbbra is Spanyolország irányított, 23. perc: 9:11. A 26. percben Erdősi indításgóllal egalizált, majd Kiss hetest védett, Kovacsics pedig visszaszerezte a vezetést, 13:12. A szünetre végül döntetlennel vonultak a felek.

A második félidőben Planéta jól szállt be a küzdelembe, de a spanyolok is eredményesen játszottak, 35. perc: 17:17. Tomori vezetésével kétgólos előnyt dolgoztunk ki. Jól védekeztünk, aminek meg is lett az eredménye, 43. perc: 21:18. Ellenfelünk felszívta magát, miközben Martin már tíz találatnál járt, átvették a hispánok a vezetést, 22:23. A magyar csapat gyorsan fordított, majd öt perccel a vége előtt 25:25 volt az állás. Herr fontos pillanatokban védett. A véghajrában Mangue volt eredményes, ám Tomoriék emberelőnybe kerültek. Ezt nem sikerült kihasználni, eladtuk a labdát és a spanyolok már nem hibáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!