Sportvilág

2014.10.30. 17:55

Kicsikart győzelem a portugálok ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott gyötrelmesen kivívott mérkőzésen 31-30-ra legyőzte az előzetesen a csoport leggyengébb csapatának tartott portugál együttest a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőinek első fordulójában.

Gallai Péter

Szerda este Miskolcon kezdte meg szereplését a sorozatban. Az újdonsült szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev a Portugália elleni rajton nélkülözni kényszerült a csapatkapitány Nagy Lászlót, Harsányi Gergelyt és Lékai Mátét, mellettük az együtt készülő társulatból Szöllősi Szabolcs és Zdolik Bence maradt ki a mérkőzésre benevezhető 16-os keretből.

Magyarország - Portugália 31-30 (19-15)

Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 3, Balogh Zs. 4/3, Bánhidi 2, Bodó 2, Császár 5/2, Gulyás 5, Ilyés 3, Iváncsik G. 1/1, Nagy K. 5, Pásztor Á., Schuch, Szöllősi, Varsandán, 1, Zubai.

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert a portugálok sokkal jobbak, mint amilyennek tartják őket. A legfontosabb volt, hogy nyertünk. Az ellenfelünk nagyon gyorsan játszott, gyors támadásokat vezetett, ezzel szemben nem volt hatékony a védekezésünk. A folytatásban sok dolgunk lesz, sok hibával játszottunk, ezeket ki kell javítani mondta a kapitány.

A csoportokból az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is. Vasárnap Kijevben az ukránokkal játszunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!