Sportvilág

2015.01.08. 10:40

Marozsán Dzsenifer 2014 legjobb női labdarúgója Németországban

Marozsán Dzsenifert, az 1. FFC Frankfurt magyar származású játékosát választották az elmúlt év legjobb női futballistájának Németországban.

A 22 éves német válogatott futballista a szurkolói szavazatok 38,9 százalékát begyűjtve végzett az élen csapattársa, Simone Laudehr előtt, utóbbi a voksok 32,9 százalékát kapta. A harmadik a címvédő Nadine Kessler lett 13,7 százalékkal - olvasható a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) honlapján.

Marozsán klubjával Német Kupát nyert, a válogatottal pedig 13 mérkőzésből 12-őn győzött, köztük a rangos Algarve Kupán diadalmaskodott az együttessel. A tornán négy találattal gólkirály lett és a legjobb játékosnak is megválasztották. 

"Nagyszerű évet zártunk a válogatottal a vb-selejtezőkön is, és büszke vagyok erre az elismerésre, amely jó motivációt jelent a 2015-ös évre" - nyilatkozta a korábbi magyar válogatott Marozsán János lánya a DFB honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!