Sportvilág

2015.01.27. 19:25

A Magyar Kézilabda Szövetség gazdaságilag stabil, és az idei év az olimpiáról szól

Több rendkívül fontos témát is áttekintett a Magyar kézilabda Szövetség Elnöksége első idei ülésén a napokban.

Gallai Péter

Az összejövetel egyik legfontosabb napirendi pontja a decemberi magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokság szakmai értékelése volt Németh András szövetségi kapitány beszámolója nyomán. Az elnökség hangsúlyozta, egyetértésben a szakvezetővel, hogy a legfontosabb cél a riói olimpiára való kijutás, amelyhez azonban a sikeres dániai világbajnokságon keresztül vezet az út. A magyar kézilabdázás érdekeit szem előtt tartva a 2015-ös esztendőben éppen ezért további tehetségek beépítése és a játékelemekben történő előrelépés a válogatott kiemelt feladata.

A férfi utánpótlás válogatottak 2014-es évét az edzőkkel közösen értékelve az elnökség tagjai úgy látják, hogy a nyári, elfogadhatónak minősíthető Eb-9. helyezést követően a férfi junior válogatottnak ki kellett volna jutnia az idei vb-re, így a selejtezőn való kiesés nem megfelelő eredmény, ugyanakkor a testület februárban még tovább elemzi a csapat teljesítményét. A férfi serdülő válogatott teljesítményével elégedettek, az Eb-ezüstérmes ifjúságiak 2014-es eredményei kapcsán pedig kiemelkedőnek értékelték a csapat munkáját és teljesítményét Gyurka János szövetségi edző beszámolóját követően.

Az ülésén Bódi Dezső főtitkár ismertette a az MKSZ aktuális pénzügyi helyzetét. A szövetség gazdaságilag stabil, örvendetes, hogy a TAO-bevételek 2014-ben a korábbi időszakhoz képest 50 százalékos növekedést mutattak, beleértve az MKSZ, a Nemzeti Kézilabda és a megyei kézilabda szövetségek bevételeit. Az MKSZ decemberben pénzügyi támogatást nyújtott a megyei szövetségeknek és a válogatottaknak játékost adó kluboknak egyaránt. A Nemzeti Kézilabda Akadémia pénzügyi helyzete is kiegyensúlyozott, az MKSZ intézményében 2015-re minden adott a minőségi munkához és tehetséggondozáshoz.

Áttekintették a Nemzetközi Kézilabda Szövetség júniusban Budapesten rendezendő kongresszusának előkészítését is. A kiemelkedő sportdiplomáciai eseményen 201 ország kézilabda szövetsége elnökének és főtitkárának, valamint az IHF és a kontinentális kézilabda szövetségek vezetői vesznek majd részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!