Sportvilág

2015.01.26. 10:27

Műkorcsolya Eb - Újoncokból álló magyar csapat Stockholmban

Szerdán kezdődik Stockholmban a műkorcsolyázók idei Európa-bajnoksága, amelyen magyar részről a nőknél a 16 esztendős Tóth Ivett, a jégtáncosoknál pedig a Moscheni Carolina, Lukács Ádám kettős lesz érdekelt.

Mindhárom versenyző újonc a kontinensviadalt tekintve. Eredetileg még egy magyar korcsolyázó, Forgó Kristóf is szerepelt volna, de ő múlt szerdán edzés közben komoly sérülést szenvedett, ez pedig lehetetlenné tette az indulását.

"Ivett felkészülése jól sikerült, a mögötte álló csapat nagyszerű munkát végzett, amelyet a szezonban elért eredmények is igazolnak, mint például az ISU Challenge Cup versenysorozaton kiharcolt dobogós helyezés" - idézte a magyar szövetség (MOKSZ) közleménye Bálint Csaba ágazati igazgatót, aki hozzátette, az ugyancsak juniorkorú jégtáncos páros biztató eredményeket hozott az idény eddigi korosztályos versenyein, a junior GP-sorozatban dobogós helyezést is elért.

A kétszeres magyar bajnok Tóth Ivettnek - aki a 2004-ben, Budapesten Eb-győztes Sebestyén Júlia tanítványa - az a célja, hogy beverekedje magát a 38 fős mezőny első 24 helyezettje közé: "Mivel az első 24-ben lenni vízválasztó, azt tűzném ki célként, hogy a rövidprogram alapján méltónak találjanak a kűrre, s ott is megmutathassam, mit tudok." - mondta.

Moshceni Carolina és Lukács Ádám azt mondták, tisztában vannak vele, hogy rangos mezőnyben kell helyt állniuk, de nagy reményekkel lépnek jégre, s igyekeznek a legtöbbet kihozni magukból.

A svédországi kontinensviadal szerdán a férfiak és a jégtáncosok rövidprogramjával kezdődik, csütörtökön a női rövidprogram és a jégtáncosok kűrje következik, pénteken a párosok rövidprogramjára és a férfiak kűrjére kerül sor. A női kűrt szombaton, a párosok kűrjét és a gálát pedig vasárnap rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!