Sportvilág

2017.01.15. 19:01

Nagy László és a szerencse is hiányzott

Rouen - Németország után szombaton Horvátországot sem tudta legyőzni a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon. Folytatás hétfőn 17.45 órától Chile együttese ellen.

DH-információ

A mérkőzésen nem tudott pályára lépni a nyitányon megsérült Nagy László, akinek hiányát, mint kiderült, nem tudta elviselni a csapat. Holott a mutatott játék alapján volt esélyünk a győzelemre, ám a végén a horvátok 31-28-ra nyertek.

Xavi Sabaté szövetségi kapitány: - Az első félidő első 25 perce remekül sikerült, nagyszerűen működött a védekezés, indításból gólokat is tudtunk lőni. A félidő hajrájában támadásban hibáztunk, a horvát csapat egyenlített, majd szünet után nem tudtuk tartani az iramot. Balogh nagyszerűen játszott támadásban, de védekezésben éreztük Nagy László hiányát, hiszen csak két középső védőnk maradt. A realitás, hogy Németország és Horvátország jobb nálunk, de felemelt fejjel megyünk tovább, készülünk Chile ellen.

Császár Gáborék vasárnap kondicionáló edzést végeztek Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Vasárnap az is kiderült az MKSZ tájékoztatása alapján, hogy előre nem látható, akut családi probléma miatt a magyar válogatott kapusának, a dunaújvárosi Mikler Rolandnak haza kellett utaznia a franciaországi világbajnokságról.

- Roli a Chile elleni hétfői mérkőzésen már újra a csapattal lesz - mondta el Andorka Sándor csapatvezető. - A család kérésére további közlésig kérjük a szurkolók, illetve a nyilvánosság megértését és türelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!