Sportvilág

2015.08.25. 13:20

Négy kenus a bajnokságon

A vasárnap befejeződött milánói világbajnokság után szerdától már az országos bajnokságon lapátolnak a legjobb hazai kajakosok és kenusok. A szolnoki viadalon visszatér a drogügye miatt eltiltott két kajakos, Dombvári Bence és Csipes Tamara.

Agárdy Csaba

A Honvéd két sportolója még áprilisban bukott meg a drogteszten, a szervezetükben kokain nyomaira bukkantak. A magyar szövetség (MKKSZ) fegyelmi bizottsága májusban, első fokon tíz hónapra tiltotta el őket, ezt az ítéletet a fellebbviteli bizottság később úgy módosította, hogy idén nem indulhatnak nemzetközi viadalokon, de az ob-n már vízre szállhatnak. A büntetés enyhítésével Csipesnek és Dombvárinak lehetősége nyílik arra, hogy jó ob-eredmény esetén újra bekerülhessen a jövő évi olimpiára készülő válogatott keretbe.

A 26 éves, ötszörös világbajnok Csipes Tamara 2011-ben az év sportolónője volt, a 22 esztendős Dombvári Bence pedig nyert már ezüst- és bronzérmet is vb-n.

A péntekig tartó bajnokságon rajtuk kívül több olyan versenyzőt is láthatnak majd a szurkolók, akik indultak Milánóban, sőt, érmet szereztek a világbajnokságon. Az MKKSZ honlapján olvasható nevezési lista alapján ott lesz például a mezőnyben a kajakos Medveczky Erika, Kárász Anna, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Douchev-Janics Natasa, Kammerer Zoltán, illetve a kenus Vasbányai Henrik és Vajda Attila is. Érdekesség még, hogy az ob-n bő egy év szünet után ismét egy hajóban versenyez a Londonban olimpiai bajnok kajakpáros két tagja, Dombi Rudolf és Kökény Roland. Az előfutamok szerdán 9.30-kor, csütörtökön 9-kor, pénteken pedig 8.30-kor kezdődnek, míg a döntőkre az első két napon 15, a zárónapon pedig 11.30-tól, illetve 14.30-tól kerül sor.

A Dunaferrt négy kenus, Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Kurucz Zoltán és Vass András képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!