Sportvilág

2017.07.25. 15:55

Negyedik a férfi párbajtőrcsapat a lipcsei világbajnokságon

A Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállítású csapat a marokkóiak és a hongkongiak elleni két sima győzelemmel kezdett, majd a negyeddöntőben egy tussal bizonyult jobbnak az észteknél.

A sokáig kevés találatot hozó elődöntőben mozgalmas utolsó asszó után öt tussal kikapott a svájciaktól, így a bronzéremért küzdhetett az oroszokkal - írja az MTI.

Az utolsó mérkőzés első kétharmada egyoldalúan alakult, a magyarok nem igazán találták a ritmust és a távolságot, akcióik jórészt eredménytelenül zárultak, miközben a türelmes és koncentrált oroszok gyakran könnyen adtak tusokat. Az első kört követően 3-12, a második után 16-30 volt az állás. A folytatásra viszont feljavult a magyar csapat, előbb Bányai aktív vívással öt tussal megverte Nyikita Glazkovot, majd a Siklósi helyére beállt Somfai hárommal Szergej Hodoszt, a kilencedik asszóban pedig Rédli csak eggyel kapott ki Pavel Szuhovtól, így végül héttusos orosz győzelem született.

A negyedik hely ezzel együtt szép eredmény a részben megfiatalított magyar együttesnek.

Az elmúlt évihez képest két klasszis vívó hiányzott a válogatottból, mivel a Rióban egyéniben második, a csapattal harmadik Imre Géza, illetve olimpiai bronzérmes társa, Boczkó Gábor már nem vállalta az idei felkészülést. Utóbbi azóta a szövetség megbízott főtitkára lett, és a vb-re csapatvezetőként utazott ki. Az olimpiai harmadik helyezett együttesből így Rédli és Somfai volt most ott az együttesben, de utóbbi csak az utolsó mérkőzésen vívott.

Eredmények (a vb honlapjáról):

férfi párbajtőr, csapat:

a 32 között:
Magyarország-Marokkó 45-28

a 16 között:
Magyarország-Hongkong 36-28

negyeddöntő:
Franciaország-Egyiptom 45-23

Oroszország-Ukrajna 45-36

Magyarország-Észtország 26-25

Svájc-Olaszország 22-20

elődöntő:
Svájc-Magyarország 37-32
Franciaország-Oroszország 45-43

a 3. helyért:
Oroszország-Magyarország 45-38

később:
Svájc-Franciaország 18.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!