Sportvilág

2017.06.11. 18:05

Női pólóválogatottunk a negyedik helyen zárt

SANGHAJ A döntőbe jutásért a világbajnok amerikai, a bronzmérkőzésen pedig az orosz válogatottal szemben maradt alul a női pólóválogatottunk, így a negyedik helyen zárta a világliga szuperdöntőjét. A hétvége krónikája.

Szabó Szabolcs

A szombati elődöntőben az az amerikai válogatott várt a Bíró Attila által irányított magyar csapatra, amely ellen az utóbbi évek világversenyein nem sok sikert könyvelhettünk el. Sajnos e tendencia a sanghaji tornán is folytatódott. Az USA magabiztosan jutott a döntőbe.

Magyarország - Egyesült Államok 4-8 (1-2, 0-4, 0-2, 3-0)

Magyarország: Kasó - Czigány, Antal, Szilágyi, Szücs G., Takács O., Illés, Keszthelyi 2, Tóth I., Bujka 1, Csabai 1, Somhegyi. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

USA: Stone - Musselman 3, Seidemann 1, Fattal 1, Brooks, Steffens 1, Raney, K. Neushul, A. Fischer, J. Neushul, M. Fischer 1, Williams 1. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian.

A szövetség honlapján olvasható tudósítás szerint Bíró Attila így értékelt az elődöntőt követően: - Többet vártam magunktól támadásban - főleg az első két negyedben. Ha azt a kevés lehetőséget, ami előttünk adódott, kihagyjuk, akkor még megszorítani sem tudjuk az amerikaiakat. Jobban kell gazdálkodnunk a lehetőségeinkkel!

Fontos a taktikai fegyelem betartása. Bíró Attila szövetségi kapitány eligazítást tart játékosainak a világliga szuperdöntőjében
Fotó: MTI

Miután az oroszok egy parázs meccsen kikaptak a remek erőkből álló Kanadától, így lányaink ellenük szálltak medencébe a bronzéremért.

Női világliga szuperdöntő, Sanghaj, a 3. helyért:

Oroszország - Magyarország 9-7 (3-1, 1-2, 2-0, 3-4)

Magyarország: Gangl - Czigány, Antal 1, Szilágyi, Szücs G., Takács O., Illés 1, Keszthelyi, Tóth I., Bujka 4, Csabai 1, Somhegyi. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Az erőviszonyokat tekintve összeségében jól szerepelt a magyar válogatott a világkupában, a hosszú sorozat végén pedig éremért is játszhatott. Amint arra a szövetségi kapitány is felhívta a figyelmet: jövőben támadásban hatékonyabbnak kell lenni, a riválisok ellen sokkal nagyobb arányban kell értékesíteni az emberelőnyös helyzeteket, és a ziccereket. A csapatnak még van ideje tökéletesíteni a támadójátékot. Ha ez sikerül, akkor a közelgő budapesti vizes világbajnokságnak is érmes reményekkel vághat neki női pólóválogatottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!