Szerb világbajnok vízipólóssal erősített a Ferencváros

2015. január 08., 12:15 forrás: MTI
komment
Marko Avramoviccsal, a világbajnok szerb jobbszélsővel erősítette meg keretét a Ferencváros élvonalbeli vízilabdacsapata.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a 28 éves játékos egyelőre a szezon végéig igazolt a zöld-fehérekhez, de Gerendás György szakmai igazgató szerint a klubnak hosszú távú tervei vannak vele, és szeretnék, ha még egy évet náluk maradna.

A 2009-ben vb-t, 2010-ben világkupát, tavalyelőtt Európai Szuperkupát nyert kétszeres BL-győztes, 91-szeres válogatott Avramovic január 24-én, a BVSC elleni idegenbeli mérkőzésen mutatkozik be a Ferencvárosban.

A szerb pólós a sajtótájékoztatón elmondta, hogy eddig a romániai Oradeában szerepelt, de miután a csapat kiesett az Euroligából, a román szövetség szabályai szerint pedig az ottani élvonalban a korábbi négy helyett már csak három légiós szerepelhet, közös megegyezéssel távozott a nagyváradi együttestől.

"Gyorsan megegyeztem a Ferencváros vezetőivel, s külön öröm számomra, hogy Varga Zsolt vezetőedző és Gerendás György szakmai igazgató személyében két olimpiai bajnokkal dolgozhatok együtt" - jelentette ki Avramovic, aki január 3. óta készül a Fradival, s az első benyomásai nagyon pozitívak. A szerb pólós úgy érzi, a Ferencvárosban játszani előrelépés a számára, s szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a zöld-fehér csapat bejusson a rájátszásba, vagyis az első hat közé, s ezzel kiharcolja a nemzetközi kupaszereplést.

Gerendás György elismerte, a vízilabdában nem szokványos, hogy egy csapat idény közben igazoljon. Hozzátette: Avramovic érkezése azért is jó, mert olyan játékos, akitől a szerb pólós stílust is el lehet tanulni, s aki a világ bármelyik csapata számára erősítést jelentene.

"A január meghatározó lesz a számunkra, mert sorozatban öt meccset játszunk idegenben. Ezeken fog kiderülni, mennyire vagyunk igazán jók. A végén mindenképpen szeretnénk az első négybe kerülni, és ez Markóval azért könnyebb lesz" - fogalmazott Gerendás.

Varga Zsolt, a szombaton folytatódó bajnokságban negyedik helyen álló FTC vezetőedzője köszönetet mondott Kubatov Gábornak, a zöld-fehér egyesület elnökének, hogy a klub segítségével leigazolhatták a belgrádi Partizánnál nevelkedett, majd pályafutását a szintén fővárosi Crvena zvezdánál folytató pólóst.

2015. január 08., 12:15 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...