Sportvilág

2014.07.23. 20:00

Az oroszok ellen mutatott vízilabda legyen a minimum elöl és hátul

Csütörtökön 16.30 órakor a magyar női vízilabda-válogatott Spanyolország ellen ugrik medencébe az Európa-bajnokságon. A világbajnok ellen a tét a fináléba jutás lesz.

Gallai Péter

A válogatott játékosa, Szücs Gabriella készséggel adott interjút a Dunaújváros Hírlapnak, aki mosolyogva tette fel a kérdést: Ugye megérte elázni? Ezzel az oroszok elleni sikerre utalt, a negyeddöntőt szakadó esőben játszották, mostoha körülmények között, legalábbis a nézők szempontjából.

- Ha egy mondattal kell jellemezni a játékot, akkor azt mondom: az elejétől kezdve végig tudtuk irányítani a játékot és magabiztosan, koncentráltan pólóztunk. Lehet azt mondani, hogy minden bejött, de úgy vélem, a szerencse amellé áll, aki tesz is érte. Azt, amit megbeszéltünk a meccs előtt, száz százalékban megcsináltuk, a védekezés az elejétől kezdve működött. Amikor Bolonyai Flóra védései mellett sorra blokkoltunk, akkor már ők is kétszer meggondolták hova tüzeljenek. Elöl pedig olyan megoldások születtek, hogy öröm volt nézni.

Amikor a Szücs nyakán lévő karmolásokra utalva felvetettük, ennyire kemény volt a meccs, így felelt: - Ez női vízilabda, tudjuk, hogy nem úri kisasszonyok sportja. Az oroszok ellen mindig kemény meccsre kell számítani, mert nagyon ráállnak erre a lefordulásos, áthúzogatós, átrángatós játékra.

A válogatott dunaújvárosi nevelésű játékosa elárulta, az utolsó negyed előtt Merész András szövetségi kapitány azt mondta, hogy lőniük kell egy gólt, mindegy mikor, de akkor meglesz a meccs. - Nagyjából három perc volt vissza, amikor már úgy voltam vele, hogy tényleg nem veszíthetünk, persze koncentrálni akkor is kellett. Nagyon nagy magabiztossággal jöttünk ki a találkozóra, hogy csapatként játszva akkor is menni kell előre, ha négygólos hátrányban vagyunk, s nem adhatjuk fel egy pillanatra sem. Utólag persze könnyű mondani, de az mindenképpen jó, hogy ilyen meccset tudtunk játszani, ilyen lendülettel mentünk, az eltervezett dolgokat pedig maradéktalanul teljesítettük. Ez nyilvánvalóan csak pluszt jelent a mai összecsapásra.

A Bajnokok Ligája győztes pólós kiemelte: azt szeretnék, hogy az oroszok ellen mutatott vízilabda legyen a minimum elöl és hátul. Azzal viszont nem szabad foglalkozni, hogy a spanyolok az első meccsen kikaptak az oroszoktól.

A női mezőny olyan, hogy bárki kikaphat bárkitől, az adott napi formától függ, ki mire lesz képes. Szóval, ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni.

A beszélgetés során nem hagyhattuk ki a szurkolókat sem, akiket minden fellépés után megdicsérnek, kiemelnek akár a férfi, akár a női játékosok. Nagyon jó volt látni, hogy bőrig ázva is ennyien szurkoltak nekünk, ez remek, fantasztikus érzés, ami az egész válogatottnak nagy erőt ad és feldob mindenkit. Ezúton is csak köszönjük. Beszéltünk arról, hogy ugyan teljesítettük az előzetes elvárást, azaz a négy közé kerülést, de az volt az általános vélemény, ha nyerünk az oroszok ellen, akkor nem lehet hátradőlni azzal, hogy akkor ez megvan. Ez most sikerült, ami nagyon remek, de innen még szeretnénk tovább lépni, elsőként a döntőbe.




Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!