Sportvilág

2016.10.04. 19:30

Tisztes helytállás a F-2-es motorcsónak Eb-n

Cserni Béla motorcsónak-versenyző az angliai viadalt követően Portugáliába utazott, ahol a nemzeti színeket képviseli.

Dunaújvárosi Hírlap

Szeptember végén Cserni Béla Formula-2-es Európa-bajnokságon vett részt Angliában, Stewardbyben, ahol Formula-4-es vb-futamot és JT15 nemzetközi versenyt is rendeztek a szervezők.

Cserni Béla jelenlegi hajója egy tisztes helytállásra elegendő, ahhoz, hogy tovább léphessen, új motorcsónakra lenne szüksége, amely 70 000 euróba kerülne
Fotó: Amatőr felvétel

Tizenkilenc résztvevővel zajlott az F2-es Európa-bajnokság egy gyönyörű tavon. A négyfutamos versenyből három futmot bonyolítottak le, mivel a sok bukás miatt úgy elment az idő, hogy lement a nap. Mivel egyébként is a három legjobbat értékelik, és a negyedik (a leggyengébb eredményű) kiesik, ezért a versenyt befejezettnek értékelték. A három futam eredménye alapján Cserni a 13. helyezést érte el az Európa-bajnokságon. Elmondása szerint szeretett volna az első tízben végezni az öreg, elavult hajójuk, és viseltes motorjuk ellenére is. A technika ördöge azonban most sem kímélte a gépet, a tízéves elektromos kormányszervó-rendszer ugyanis megadta magát. Két napon át a verseny közepette próbálták megjavítani, de a körülmények nem hoztak megoldást, ezért a dunaújvárosi versenyző szervó nélkül kínlódta végig a három futamot. Az eredményt ennek tükrében elfogadhatónak tartja, hiszen a tisztes helytállás lett csupán a cél Angliában. Hazaérkezésük után szétszerelték a rendszert, és a műtőasztalon , műhelykörülmények között csapatával megjavították azt. Tegnap előtt éjszaka elkészültek a beszereléssel is. Most működik, így harcképes ismét a hajója. Érdekessége volt még a viadalnak, hogy szombaton Kincses Dánielék - régi versenyzőtársuk - Portsmouth-ból, míg vasárnap Grábics Milán a londoni Croydonból csatlakozott a három fővel elindult csapathoz, így együtt kiváló gárdát alkotva!

Tegnap elindultak Portugáliába, Ribadouroba a szezonzáró Formula-2-es vb-futamra (október 7-9). Magyarországot, Dunaújvárost, a nemzeti színeket képviselve a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!