Sportvilág

2014.10.02. 07:24

Torna-vb - A legjobb 24-be kerülés a célja a magyar csapatoknak

A magyar férfi és női válogatottnak egyformán a legjobb 24-be kerülés a célja a csapatversenyben a tornászok pénteken kezdődő nanningi világbajnokságán, amelyen az első 24 együttes indulási jogot szerez a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-re.

A hazai szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint a lólengésben olimpiai bajnoki címvédő Berki Krisztián, valamint Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert alkotta férfi válogatott kedden sikeres pódiumedzést teljesített, Berki vállfájdalmai ellenére hibátlanul mutatta be 7,0-s kiinduló pontú gyakorlatát. A következő napokban további edzések várnak a csapatra, Kovács István férfi vezetőedző pedig csütörtökön hirdeti ki, hogy melyik lesz az a hat tornász, aki a szerekhez léphet a vb-n. A magyarok szombaton helyi idő szerint 11.30-kor kezdik meg szereplésüket a selejtezőben.

"Jól sikerült a pódiumedzés, bár a szer nem szabályszerű, még a japán lónál is furcsább, mások a kápák, de hozzászoktam, már nem zavar különösebben" - idézte a MATSZ közleménye Berki Krisztiánt, az Újpest kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnokát, aki hozzátette, a körülmények ideálisak a versenyzéshez. Kovács István vezetőedző kiemelte, hogy Berki válla nincs teljesen rendben, ezért a tornász az utóbbi napokban nem kapott teljes terhelést, a felkészülése ennek ellenére jól sikerült.

"A csapatnál eleinte voltak hibák, a végére azonban összerázódtak a fiúk, remélem, hogy szombatra mindenki összekapja magát, a tervek szerint be kell kerülnünk a legjobb 24 közé" - jelentette ki Kovács. A nőknél a világkupa-győztes Makra Noémi mellett Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter, Al-Salty Dália és Horváth Enikő szerepel a magyar válogatottban, amelynek tagjai szerdán teljesítették a pódiumedzését, a selejtezőben pedig vasárnap helyi idő szerint 20 órától mutatják be gyakorlataikat.

A vb-n a hatfős válogatottak öt tagja léphet a szerekhez, közülük négy eredménye számít. Az egyéni összetett versenyben a legjobb 24 tornász, de nemzetenként csak kettő szerepelhet a döntőben. A csapatok fináléit jövő kedden (férfiak) és szerdán (nők), az egyéni összetett döntőt pedig csütörtökön (férfiak) és pénteken (nők) rendezik. A szerenkénti éremcsatározásokra jövő szombaton és vasárnap kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!