Sportvilág

2014.06.05. 18:44

Tornagyőztes a magyar női pólóválogatott

Fordulatos mérkőzésen verte a remek erőkből álló holland nemzeti csapatot a magyar női pólóválogatott.

Szabó Szabolcs

Magyarország – Magyarország U19 17-7 (3-2, 5-1, 4-3, 5-1)
Magyarország: Kasó – Czigány, Antal 1, Kisteleki D. 2, Szücs, Illés, Keszthelyi 7. Csere: Takács, Tóth I. 4, Hevesi, Csabai 1, Menczinger, Miskolczi 2. Szövetségi kapitány: Merész András.
Magyarország U19: Bolonyai – Kisteleki H. 1, Horváth B. 1, Gurisatti 1, Leimeter, Kuna, Bujka B. Csere: Doroszlai (kapus), Farkas 1, Illés H., Sikter 2, Varga V. 1, Szmodics, Sinka. Szövetségi edző: Petrovics Mátyás
Gól/emberelőnyből: 4/10, illetve 4/11. Gól ötméteresből: 0/1, illetve 0/1
Kipontozódott: Horváth (28.), Gurisatti (31.)

A II. Dunaújvárosi Főiskola Kupa második játéknapján, csütörtökön délelőtt a magyar junior korosztályos válogatott találkozott a magyar felnőtt válogatott keret legjobbjaival. A gólgazdag mérkőzésen a nagyok közül a korábban Dunaújvárosban is megforduló Keszthelyi hét góllal terhelte meg Bolonyai és Doroszlai kapuját, míg a fiatalok legeredményesebb játékosa Sikter volt két góllal.

A felkészülési torna döntőjében a magyar és a holland „A” válogatott játszott a Fabó Éva Sportuszodában.

Magyarország – Hollandia 14-12 (3-3, 4-3, 4-2, 3-4)
Magyarország: Bolonyai – Antal 2, Illés A. 1, Kisteleki H., Szücs 1, Keszthelyi 4, Takács 2. Csere: Csabai 2 (1), Czigány 1, Tóth, Hevesi, Menczinger. Szövetségikapitány: Merész András.
Hollandia: Heinis – Smit 5, van der Sloot, Nyhuis, D. Genee, Klaasen 1, Sevenich 2. Csere: Slagter, A. Genee 1, van der Molen. Szövetségi kapitány: Arno Havenga.

Fordulatokban gazdag, izgalmas derbit láthatott az a kétszáz lelkes néző, aki a csütörtök esti programjául a magyar-holland női pólórangadót választotta. Az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a második etapban már megléptek a hazaiak, akiknél leginkább Keszthelyi Rita volt elemében. Hiába lépetek meg a hazaiak a meccs során többször is három góllal, a németalföldiek a bombaformában játszó Smit vezényletével rendre felzárkóztak. A rangadó gólját a már említett Keszthelyi szerezte, aki nyolc méterről csavart a teljesen lefagyott Heinis hálójába. A nyolcas sapkába pólóza magyar klasszist a szakemberek a torna legjobbjának választották.

A DH-nak Merész András így értékelt: – Gratulálok a lányoknak, hiszen egy nagyon kemény felkészülés közepén profi hozzáállásal játszottak a dunaújvárosi tornán. Még 38 nap van az EB-ig és ha ilyen alázattal és szorgalommal dolgozunk tovább, akkor tiszta lelkiismerettel vághatunk neki a kontinensviadalnak. Külön dicséret illetti a magyar junior csapatot, akik szintén nagyon odatették magukat ezen a jó hangulatú tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!