Sportvilág

2015.09.13. 10:03

Történelmi rajtot produkált a Ferencváros

A Ferencváros 2:1-re győzött Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában szombaton, ezzel klubtörténeti jelentőségű rajtot produkált a bajnokságban.

A zöld-fehérek csaknem fél évszázada kezdtek olyan jól, mint most: nyolc győztes mérkőzést számláló bajnoki rajtot legutóbb 48 éve, 1967-ben ünnepelhettek.

Eredmény: Újpest FC- Ferencvárosi TC 1:2 (1:0).

Szusza Ferenc Stadion, 8500 néző, v.: Kassai.

gólszerzők: Diagne (4.), illetve Böde (78., 89.).

Újpest: Balajcza Heris, Litauszki, Kálnoki Kis Mohl, Balázs B. (Nagy T., 72.), Sankovic, Balogh B. K. Hazard (Nagy G., 60.), Andric (Filkor, 58.), Diagne.

FTC: Dibusz Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez (Busai, 77.) Nagy Á. (Sesták, 65.), Gera Z. Varga R. (Radó, 59.), Hajnal, Lamah Böde.

Az Újpest Balogh Balázs szöglete után az élete harmadik magyar élvonalbeli mecscsét játszó szenegáli csatár, Diagne Mbaye révén a mérkőzés elején megszerezte a vezetést.

A hajrában a góllövőlistát vezető Böde Dániel szezonbeli kilencedik találatával egyenlítettek a vendégek, majd tizedik góljával az utolsó előtti percben a győzelmet is megszerezték.

Az FTC az előző idényt is hozzászámítva immár legutóbbi 28 bajnoki találkozóján nem kapott ki, győzelmi szériája pedig 11 mérkőzés óta tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!