Sportvilág

2015.01.06. 11:19

Továbbjutásra készül vb-selejtezős csoportjában az U21-es férfi röplabda-válogatott

A továbbjutás a célja a péntektől vasárnapig tartó nyíregyházi világbajnoki selejtezős csoportban az U21-es magyar férfi röplabda-válogatottnak.

A Demeter György edző vezetésével készülő magyarok első ellenfele a lett együttes lesz, majd a görögökkel és a franciákkal mérkőznek meg. A kvartettből az első helyezett jut tovább a május 14. és 17. közötti második selejtezőkörbe.

Németh Lajos, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének tagja, korábbi női szövetségi kapitány a szabolcsi megyeszékhelyen tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, a szakmai stáb úgy készítette fel a játékosokat, hogy megnyerjék ezt a tornát.

A játékosok nagy része a tavaly tavasszal Dunaújvárosban U19-es Európa-bajnoki selejtezőt játszott csapatból került ki, közülük a Belgiumban légióskodó Pádár Krisztián tudásában nagyon bízik a szakmai stáb.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere közölte, a kívülről már felújított Bujtosi Szabadidő Csarnokban idén tavasszal kezdődik el a belső rekonstrukció, ősszel pedig már egy teljesen megújult sportcsarnok fogadja majd a csapatokat és a nézőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!