Sportvilág

2013.01.07. 08:20

Túl egy igazi dakaros napon

Kemény, igazi dakaros napon vannak túl a Sandlander Dakar Team versenyzői, Sebestyén Sándorék pedig kis híján potyautasokkal folytatták a versenyt, egy argentin csapat ugyanis hátulról belecsúszott a Toyotába a homokdűnék között rendezett szelektíven.

Kijutott mindenből – összegzett Sebestyén Sándor, aki szerint noha kemény napot tudhatnak maguk mögött, ráérzett a technikára és olajozottan működött a csapatmunka is. A pilótának és navigátorának, Bognár Józsefnek ugyan elkerekedett a szeme, amikor észlelte, hogy hátulról beléjük ugrott egy argentin versenyzőpáros, az incidens nem zökkentette ki őket a feladatukból.

Fotók: Sandlander Dakar Team

- Még ekkor is azzal foglalkoztunk, hogy menjünk, menjünk, menjünk! - mesélte a 455-ös rajtszámú Toyota versenyzője.

A balesetben a Land Cruiser hátulja összetört, de a szervizcsapat minden eshetőségre felkészülve várta a kettőst a táborban. A csapattagoknak nem esett baja.

Pócsik László, a 405-ös rajtszámú Uniqa Safety Car pilótája egy igazi dakaros napnak nevezte a vasárnapot, mint mondta, tényleg minden feltétel adott volt hozzá.

- Azt gondolom, ha ledobtak volna valahonnan és körbenéztem volna, egészen biztos azt mondtam volna, hogy Afrikában vagyok, hihetetlen helyeken voltunk - mondta a célba érkezés után, hangsúlyozva: ez egy ötös nap volt, tökéletesen rendben volt minden.

A Pócsik László – Farkas NándorSzaller Zoltán hármas 6 óra 42 perc 17 másodperc alatt ért végig a mért szakaszon, amivel az összetettben a 111. helyen állnak, míg a Sebestyén Sándor – Bognár József duó 7 óra és 42 másodperc alatt teljesítette a távot, ami a 118. helyet jelentette nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!