Sportvilág

2014.08.22. 17:02

Úszó Eb - Cseh László "szétúszásra" kényszerült a 100 méter pillangó döntőjéért

Cseh László holtversenyben a nyolcadik időt érte el a 100 méter pillangó elődöntőjében, így a péntek esti program végén különversenyt vívott a fináléba kerülésért a francia Mehdy Metellával a berlini úszó Európa-bajnokságon.

Cseh László a férfi 100 méteres pillangóúszás elődöntőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon 2014. augusztus 22-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Cseh László döntőbe jutott 100 méter pillangón a berlini úszó Európa-bajnokság pénteki versenynapján, mivel szétúszásban legyőzte a francia Mehdy Metellát.

A német fővárosban 200 méter vegyesen már aranyérmes magyar versenyző azért kényszerült "pótvizsgára", mert az elődöntőben Metellával azonos idővel, 52.20 másodperccel végzett az utolsó, finálét érő, nyolcadik helyen.

A ráadásban Cseh végig vezetett, s bár a hajrában megközelítette őt riválisa, így is biztosan győzött 51.73 másodperccel, így 23 századdal bizonyult gyorsabbnak vetélytársánál.

A szám másik magyar indulója, Pulai Bence összesítésben a 15. lett.

"Nyugodtabb voltam, mint délelőtt, de most sem voltam gyorsabb. Ennél jobbat akartam, de rossz rajttal és rossz fordulókkal ez nem megy, ennyire erős mezőnyben különösen nem" - értékelt Pulai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!