A DH egypercese

2015.07.27. 19:16

Ciprus messze van

Hétfőn egy fővárosi patinás, de állapotában már igencsak megviselt egészségügyi intézményben volt jelenésem.

Szabó Szabolcs

Sok más megviselt magyar társaságában vártam pár órát, hogy majd egy nagy ajtón átjutva egy kisebb teremben tovább várakozzam a bebocsátás reményében. E szobába már csak azok a kiválasztottak juthattak be, akik az előselejtező három óráját jól viselték, meglévő bajaikat kevéssel tetőzték, és önfegyelemmel szorították le egyre fokozódó idegességüket. Szóval, a középdöntő termében egy a magyar egészségügyben edződő ciprusi orvostanhallgató fogadta a mogorva magyar betegeket, akik rögvest vallatni kezdték őt.

A diáklány éteri nyugalommal megértőn felelt a sablonosabbnál sablonosabb kérdésekre: honnan jött, meddig marad, hazatér-e? Az orvosjelölt pedig válaszolt, hogy nem, az egészségügy ott sincs jobb helyzetben. A beteg ott is sok, a pénz pedig mindig kevés. A különbség csupán annyi, hogy a várakozó betegek kevésbé feszültek, idegesek. A magyarok válasza nem késett: könnyű nekik ott Cipruson. Próbálnák meg ugyanezt itt, minálunk, ahol mindenki ideges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!