A szerkesztő ajánlja

2015.03.30. 14:45

Quaestor-trükkök

A Quaestor-csoport ma még beláthatatlan következményekkel járó, s ugyanígy: átláthatatlan szövevényekkel járó esetében sok olyan kisember is érintett, akik most sűrű szemrehányásokat tesznek maguknak, amiért nem jártak el a szerintük kellő gondossággal, s így ebek harmincadjára juttatták megtakarításaikat.

Pekarek János

Jóllehet várható kártérítés az ügyben – azonban valószínű, hogy a károsultak sokat buknak az ügyben. E bukások között még a legkisebb annak a bizalomnak az elvesztése, ami, úgy tűnik, örökre eltűnt Magyarországon minden (hangsúlyozom: minden, tehát becsületesen működő) befektető céggel szemben. Hovatovább azt mondani valakire, hogy bróker, egyenértékű lesz azzal, mintha azt mondanák rá: politikus... Azonban a befektetők, akik sokszor néhány százezer, legfeljebb egy-két millió forintnyi megtakarított pénzüket bízták a cégre, abban reménykedve, hogy megőrzik annak értékét, vastartalékként öreg napjaikra, netán: temetésük ellenértékeként, hiába kárhoztatják magukat. Nincs miért. Náluk sokkal-sokkal rafináltabb, a pénzügyi világban ezerszer járatosabb emberek sem látták át e (mai helyzetet tekintve:) csalások rengetegét. Amelynek csak egyik része volt, hogy a befektető-védelmi alap garanciát ad az ott elhelyezett pénzekre. Mai ismereteink szerint adott is: addig, amíg, a pénz a Questornál volt. Mihelyt azonban a pénz kikerült a Questor számlájáról: vettek rajta valamit (vagy csak mondták, hogy vesznek), ez a védelem megszűnt. Hogyan hibáztathatnánk ezért a mégoly óvatos befektetőket?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!