Tudomány

2015.03.06. 19:10

Dunaferr iskola: szakmai diáksikerek

Dunaújváros - A Dunaferr középiskola diákjai idén is kiválóan szerepelnek az országos szakmai tanulmányi versenyben.

Körmendi Erzsébet

Több éves hagyomány már, hogy a Dunaferr Szakközép-és Szakiskola rendezi az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny(OSZTV) elődöntőjét, mechatronikai és automatikai technikus szakmákban.

Az intézmény felelősséggel készül az országos verseny lebonyolítására. Az eseményre az ország minden pontjáról érkeznek diákok, hogy majd közülük három-három bekerülhessen a végső fináléba, az április 27-29. között megrendezendő Szakma Sztár Fesztiválra.

Az OSZTV válogató verseny március 11-én lesz a Dunaferr iskolában Az ünnepélyes megnyitó reggel fél kilenckor kezdődik a központi épületben, utána a versenyek már a tanműhelyben zajlanak.

Csapó Gábor igazgató egyebek mellett a következőkkel kommentálta, hogy a diákjaik a legjobbak között vannak:

- A mai tizenévesekre nem feltétlenül jellemző, hogy hittel és akarattal bevállalták a munkát, a tanulást. A mi diákjaink dolgoztak, tanultak akarták. Nincs más szó rájuk, példaképnek tekintjük őket! A mi hőseink nem reality szereplők, csak a választott szakmájukban a legjobbak. Ennél többet mi nem is akarhatunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!