Tudomány

2014.12.10. 18:55

Nagy a káosz a támadás után

Még mindig nem tudták beindítani a Sony Pictures IT-rendszerét, miután múlt héten hekkertámadás érte azt.

Jelenleg a cég ügyeit faxon és telefonon intézik a dolgozók. A szakértők szerint Észak-Korea állhat a támadás mögött, mert a Sony által gyártott Interview című filmben Kim Dzsongunt gúnyolják ki. A Sonynál bevetett malware vírus sok hasonlóságot mutat a Dél-Korea ellen bevetett Destoverrel.

A támadók nagy mennyiségben töröltek adatokat ami a kisebbik gond, a nagyobb, hogy elképesztő mértékben sikerült lopni azokból. Több tíz terrabájtnyi adatot másoltak ki a szerverekről. Az ellopott adatok közt volt egy password mappa is, ami az összes Sony által kezelt bankkártya, Facebook-fiók, Amazon bolt belépési jelszavait is tartalmazta. Ellopták a Sony-alkalmazottak bérszámfejlesztési adatait is, benne a szenzitívnek számító SSN-nel. Ezzel az azonosítószámmal akár online is lehet hitelt felvenni bankoktól. Eddig öt, még nem mutatott filmről lehet tudni, hogy a támadókhoz kerültek, azóta különböző torrentoldalakon meg is jelentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!