Tudomány

2015.03.31. 16:44

Nyelvtudás nélkül lehetetlen

Dunaújváros - Egy több mint kétéves fejlesztési programot zárt le szakmai konferenciával a DF. Megszólalni idegen nyelven.

Munkácsi Imre

- A felméréseink szerint a munkaadók több mint hetven százaléka alapelvárásként tekint a használható idegennyelv-tudásra - jelentette ki Nagy Dávid, egykori HÖOK-elnök, a Nabago Kft. ügyvezető igazgatója, a főiskola megújuló idegen nyelvi képzési rendszeréről tartott konferencián.

Az utóbbi két év munkájáról a program vezetője Melkovics János beszélt lapunknak:

- A főiskola idegen nyelvi képzésének megújítása egy tudatos építkezés eredménye, amelyhez sikerült több mint 200 millió forint pályázati támogatást szereznünk.

A program 27 hónapja alatt összesen 624 hallgató vehetett részt általános angol nyelvi képzésen, fontos volt, hogy angol nyelven hallgathattak prezentációs és tárgyalástechnikai órákat és szakmai tárgyakat. A főiskola több mint húsz vett részt idegennyelvi továbbképzésen és amire igazán büszkék vagyunk, hogy húsz, tantárgyakra szabott angol nyelvű oktatóanyagot készítettek munkatársaink. Így összesen a főiskolán már 160 tantárgyakhoz kapcsolódó angol nyelvű teljes oktatási anyag érhető el hallgatóink számára. E fejlesztéseknek is köszönhetően elmondható, hogy megújult a főiskola online angol nyelvű képzési rendszere, amely új lehetőségek sorát nyitotta meg intézményünk előtt. Mindezt úgy, hogy előzetesen felmértük munkaerőpiaci partnereink igényeit, így az itt tanuló diákok ténylegesen használható tudással gyarapodhattak és gyarapodhatnak majd a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!