Ilyen amikor egy robot hozza házhoz az ételrendelésünket!

2017. április 13., 10:55 forrás: MTI
komment
A különleges robotflotta fejlesztésre négymillió dollárt szánnak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egy amerikai startup fejlesztése révén San Francisco lett a világ első városa, ahol robot szállítja házhoz az éttermekbe érkező ételrendeléseket.

A 2015-ben alapított Marble nevű robotikai cég a Yelp Eat24 mobilalkalmazás segítségével indította el szerdától kísérletképpen a szolgáltatást. Ha valaki ételt rendel házhozszállítással, akkor az alkalmazás sms üzenetben megkérdezi őt, elfogadja-e, hogy robot vigye házhoz az ételt. Ha a válasz igen, akkor a robot felveszi a rendelést az adott étteremben és kiszállítja. Amikor a robot már közeledik a megadott címre, a megrendelő újabb üzenetben kap egy kódot, ezzel tudja kinyitni a kicsiny jármű csomagtartóját, amelyben négy ételtáska fér el.

A felhasznált technológia ugyanaz, mint az önjáró gépkocsik esetében. A robot navigációját szenzorok, kamerák és ultraszonikus technológia segíti, de ha probléma merül fel, van egy emberi kísérője, aki segít neki. A Marble irodájában lévő operátorok is be tudnak avatkozni, ha bármi gond felmerül.

A szolgáltatást egyelőre csak San Francisco egyes részein indították el, és csak éttermek számára, de a cég azt tervezi, hogy kiterjeszti az élelmiszerboltokra, csomagküldeményekre és más termékek szállítására. A robotflotta fejlesztésre négymillió dollárt szánnak.

2017. április 13., 10:55 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...