Tudomány

2012.04.23. 02:57

Videó: A tudomány őrült kütyüjei

Genf - Az egyszerű játékoktól a kifinomult robotikáig minden megtalálható a genfi Nemzetközi Találmányi Kiállításon.

LiveInfo

789 kiállító a világ 46 országból képviselteti magát a rendezvényen.

Az idei év egyik igazi látványossága Hongkongból érkezett, és valódi áttörés lehet az orvostudományban. A robotkezet a „clow hand” betegség tüneti kezelésére fejlesztették ki, e ritka betegségben szenvedő nem tudja a gyűrűs-és kisujját kiegyenesíteni, így tulajdonképpen a tenyere folyamatosan ökölbe szorul. A robotkéz a beteg gyenge izomjeleit erősíti fel, ezáltal a beteg szinte teljesen normálisan képes lesz ujjait mozgatni.

A komoly dolgok mellet azonban a szórakozásra vágyók is kedvükre válogathatnak. Ha valaki például a világ legexkluzívabb golfpályáin szeretne golfozni, anélkül, hogy elhagyná a lakását, 40 ezer dollárért megteheti. Ennyibe kerül ugyanis az itt kiállított golf-szimulátor, melynek köszönhetően a világ bármely pontján golfozhatunk.

Aki csupán egészségesen akar élni, az is talál kedvére való. Itt van mindjárta a „Varibike” mely bringázás közben az egész testet megmozgatja, és használata közben most sem kell elhagyni a kényelmes lakást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!