Tudomány

2015.02.12. 19:35

Zajszigetelt gépházak

Klasszikus, zajszigetelt miditorony lett a Nanoxia Deep Silence 3 PC-ház. A 3-as számú ház kitölti a kínálatban lévő űrt, miközben továbbra is a német precizitás dominál.

A német Nanoxia nem új név a szakmában, Deep Si-lence sorozatba tartozó házai már jó ideje a piacon vannak többféle kiszerelésben és méretben, különféle igényekre szabva. Ezeket a gyártó egyszerű számozással különbözteti meg egymástól, de eddig az 1-től 6-ig terjedő család foghíjas volt, a 3-as számú modell hiányzott. A német vállalat most kitöltötte az űrt, és lényegében, ahogy arra a szomszéd modellek alapján várni lehetett, egy klasszikus miditornyot dobtak a piacra a kor igényeire szabva. A Mini-ITX, microATX és normál ATX méretű alaplapokat fogadó alsó tápos, kívül-belül fekete ház ugyanis roppant letisztult, mondhatni, az időtálló minimalista stílust követi, miközben anyaghasználat terén ragaszkodik a jól bevált acélhoz és műanyaghoz.

Belülről vizsgálva is hasonló képet kapunk, a rezgés- és zajcsillapító anyagok használata mellett (amelyek a tápegység és a tárolók körül, sőt, a lábakon egyaránt felfedezhetők) a szerszám nélkül szerelhető 3 darab 5,25 inches, 5 darab 3,5 inches és 3 darab 2,5 inches meghajtórekesz, amiből utóbbiak moduláris rendszerűek, tehát kiszerelhetőek, így akár 430 milliméter hosszú videokártyák is elférnek a belsejében - egyébként 345 milliméter a maximum. CPU-hűtőből 165 milliméter magas darabok számára biztosítottak helyet. A szellős belső térben felfedezhetők a szerelőnyílások és gumis kábelvezetők, valamint a vízhűtés tömlői számára kialakított gumibetétes furatok.

A Deep Silence 3 meghajtórekeszei szerszám nélkül szerelhetők, sőt, helyszűke esetén kiszerelhetők

Ami a hűtést illeti, elöl kettő, hátul pedig egy darab 120 milliméteres ventilátor teljesít szolgálatot gyárilag (14,2 dB zajkibocsátással), de felülre és alulra kettő, illetve egy darab 120/140 milliméteres szélgép szerelhető alulra csak abban az esetben, ha a HDD-keretet kivettük előtte. A felülre szerelhető ventilátorok az úgynevezett VentCoverrel izolálhatóak a külvilágtól, így szükség esetén (például éjszaka) még tovább csökkenthető a zajkibocsátás a hűtési hatékonyság rovására. Mindezt meg-fejelték porszűrőkkel és egy kétcsatornás ventilátorvezérlővel és a szokásos I/O előlapi kivezetésekkel, ahol 2 darab USB 3.0-s, 1 darab USB 2.0-s és az audiorészleg jack kivezetései találhatóak.

A Nanoxia Deep Silence 3 65 euró körüli áron érhető el, azaz valamivel több mint 20 ezer forintért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!