Utazó

 • cikk kép
  Sokszínű város az Isztrián - A műemlékek látogatása mellett szórakozási lehetőségeket is kínál

  Porec - Gyalogszerrel érdemes elindulni és megismerni a számos kulturális és történelmi örökséget őrző tengerparti várost.

 • cikk kép
  Kunsziget egyszerre hordozza magában a történelem és az újítás szellemét

  Kunsziget - A falu lehetőségeivel tudatosan élve dolgozik azon, hogy ne csak a múlt emlékeihez tudjon vendégeket hívni, hanem a fennmaradást, a fejlődés is biztosítsák.

 • cikk kép
  Fehérvári vasiak történelmi örökségeink nyomában

  Székesfehérvár - Az autóbusz előállt, az utasok megjöttek, lehetett hát indulni. Vas megyébe, az Őrségbe, fehérvári vasiakkal és a krónikás debrecenivel a kurucok útján.

 • cikk kép
  Sirmione: Szikrázóan kék és mély víz veszi körül a festői szépségű települést

  A Garda-tó déli részének földnyelvén található kisváros a turisták kedvence. Látnivalóinak felfedezésére a legalkalmasabb a ránk köszöntő tavasz, az élet igazi ritmusát mégis az idegenforgalmi szezon, a nyár hozza el legtöbb csodálója számára.

 • cikk kép
  Kút bohókás színes szobrokkal

  Párizs - Már a tavaszi nyitányra vár a párizsi Pompidou központ közelében található Sztravinszkij-szökőkút.

 • cikk kép
  A reptéri parkolás olcsóbb a taxinál? (x)

  Ha távoli országba utazunk, a reptéri parkolás lehetősége nagyon sokszor szóba kerül, mégis leszavazzuk, mivel félünk a magas díjaktól. A továbbiakban annak járunk utána, milyen szolgáltatások társulnak a reptéri parkoláshoz, indokolt-e félelmünk a díjszabásokkal kapcsolatban, illetve milyen esetekben ajánlott igénybe venni.

 • cikk kép
  Pécs újjászületett legendája

  Pécs megannyi látnivalója közül kiemelkedő a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed, ahol a Zsolnay család élt és alkotott.

 • cikk kép
  Felső határ a csillagos ég

  Vágyunk a magasba, miközben összeszoruló gyomorral szállunk be a felhők közé repítő gyorsliftbe, számoljuk a másodperceket, majd szédülve lépünk ki, és az elénk táruló panoráma láttán csak annyit tudunk mondani: ez hihetetlen!

 • cikk kép
  Baglyok: Szerelem első pillantásra

  Apácatorna - Mikor az utolsó templomtornyot is lezárták a környékünkön, tudtam, hogy nincs más tennivaló, mint visszatelepíteni oda a baglyokat.

 • cikk kép

  Az Iseum páratlan régészeti kiállítással várja a látogatókat

  Szombathely, a kétezer éve lakott település

  Szombathely Magyarország egyik legrégibb városa az Alpokalján, a Gyöngyös és a Perint patak mentén. Vas megyeszékhelye, közel nyolcvanezer lakossal. Nevezik a nyugat királynőjének és a parkok városának is.

 • cikk kép

  A csodálatos fekvésű, látnivalókban gazdag település elbűvöl

  Porto, az egykori főváros

  Porto emberi léptékű város mesés fekvéssel, Portugália északi részén. Egykori főváros, aztán rangját Coimbra, majd Lisszabon vette át. Ám patináját, ódon hangulatát megőrizte. Meg persze remek borait.

 • cikk kép
  Ahol a vallás nem csupán parádé

  Kerala/Dunaújváros - Hankusz Kálmán fotóriporter újabb beszámolót küldött a távoli Indiából. Ezúttal a valláshoz visz kicsit közelebb szándékai szerint.

 • cikk kép
  Hogyan kel egybe egy indiai pár?

  Kerala - Hankusz Kálmán fotóriporter betekinthetett egy hagyományos dél-indiai esküvő színfalai mögé.

 • cikk kép
  Magyar emlékek Párizsban

  Párizs - A francia fővárosba nem lehet eleget menni. A belvárosban az európai századok épített csodáit keressük, a külsőbb kerületekben a híres parkokat, kerteket, modern negyedeket. A hazai látogató pedig az előtte járó magyarok lábnyomait.

 • cikk kép
  Királynak érezhetjük magunkat a kis Mecsek-aljai település parkjában

  A kis Mecsek-aljai község talán az egyik leglátogatottabb falu az országban. Köszönheti ezt annak, hogy a közel kilencszáz lakosú és csaknem hétszáz éves településen egy idő óta újraéledt a történelem, új értelmet kapott a reneszánsz életérzés a helyi élménybirtokon.

 • cikk kép
  Asztrológia és ayurvéda Indiából

  Bangalore - Az asztrológia tudománya és az ayurvédikus gyógyítási módszerek Európában misztikus keleti tanoknak tűnnek, és különféle sztereotípiákat társítunk hozzájuk. Indiában viszont maga a kézzelfogható valóság.

 • cikk kép
  Fényben fürdő templom

  Budapest - A Belvárosi plébániatemplom új látványossággal lepi meg a Budapestre látogatókat és az ott élőket.

 • cikk kép
  A ménesbirtok tette híressé

  Történelmi mércével csak egy szempillantás, ám ha egy tevékeny emberi életet veszünk alapul, nagyon is elismerésre méltó az az út, amely a mai Bábolna kialakulásához vezetett.

 • cikk kép
  Hátborzongató látványosság: emberi csontokkal „bútorozták be” a kápolna belső terét

  A közép-csehországi Kutná Horában található sedleci osszárium szinte egyedülálló látványosság, évente több mint negyedmillió látogatót vonz.

 • cikk kép
  Sydney: látnivalók nappal és éjjel (x)

  Sydney nem csak Ausztrália jelképévé vált, de olyan kulturális, kereskedelmi, művészeti központ is egyben, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő kikapcsolódási formát.

Részletes műsorMűsorok betöltése...