Utazó

2017.02.23. 07:01

A reptéri parkolás olcsóbb a taxinál? (x)

Ha távoli országba utazunk, a reptéri parkolás lehetősége nagyon sokszor szóba kerül, mégis leszavazzuk, mivel félünk a magas díjaktól. A továbbiakban annak járunk utána, milyen szolgáltatások társulnak a reptéri parkoláshoz, indokolt-e félelmünk a díjszabásokkal kapcsolatban, illetve milyen esetekben ajánlott igénybe venni.

A bud.hu hivatalos kommunikációja szerint egyre többen veszik igénybe a reptéri parkolás kínálta lehetőségeket, ami elsősorban a folyamatosan csökkenő díjszabásnak és a kiváló minőségű szolgáltatásoknak köszönhető. Mindezek fényében egyre vonzóbb a reptér ajánlata, egyre kevésbé tűnik kifizetődőnek drága taxival vagy kényelmetlen tömegközlekedéssel érkezni.

Reptéri parkolás akár a terminál előtt

A reptéren különböző parkolókat és zónákat találunk. Ezek közül a legkényelmesebb a Prémium névre keresztelt parkoló, amely a terminál közvetlen közelében helyezkedik el. Induló- és érkezőszinten 70+53 parkolóhelyet találunk itt.

Fontos megemlíteni, hogy van lehetőség 5 perces tartózkodásra teljesen ingyenesen. Ez az idő arra elegendő, ha egy családtagunk vagy barátunk visz ki bennünket a reptérre, kényelmesen ki tudjuk pakolni a csomagjainkat és még egy kis búcsúzás is belefér. Ilyen esetekben a Prémium parkolót érdemes választani, mivel ez helyezkedik el a legközelebb a terminálhoz, így nem kell sokat sétálni a méretes bőrönddel.

A terminál közvetlen közelében találunk egy másik parkolót is, ezt ötletesen Terminál parkolónak nevezték el. Innen is 2 perc alatt elérhető maga a terminál épülete, roppant kényelmes parkolást tesz lehetővé.

Elsősorban ezt is rövid időtartamú parkolásra ajánlhatjuk, kiváló arra az esetre, ha várnunk kell valakire. A Prémium parkolóval ellentétben itt úgynevezett XXL parkolóhelyeket is találunk, amelyeket felár nélkül vehetünk igénybe. Ez azt jelenti, hogy egy kisbusz esetében sem kell többet fizetnünk, mintha kocsival érkeztünk volna.

Ha több időre hagynánk a kocsit a parkolóban

Természetesen remek lehetőségeink vannak abban az esetben is, ha hosszabb időre szeretnénk parkolóhelyet venni igénybe. A Business névre keresztelt parkoló tekinthető a VIP szolgáltatásnak, noha innen már nagy csomagokkal nem lenne kényelmes a séta a terminálig. Viszont ingyenes busztranszfer áll rendelkezésre, ami két perc alatt elröpít bennünket a terminál bejáratához.

Itt is rendelkezésre állnak azok a biztonsági intézkedések és felszerelések, amelyek az összes többi parkolóban, viszont a Business parkolóhoz kiemelt ügyfélszolgálat is tartozik. Ezzel kapcsolatban érdemes érdeklődni az információs vonalakon vagy megtekinteni a részleteket a bud.hu honlapon.

Ha hosszabb nyaralást tervezünk, abban az esetben sem kell lemondanunk a reptéri parkolás lehetőségéről. Erre a célra hozták létre az úgynevezett Holiday parkolókat; a reptér területén elhelyezkedő Holiday és Holiday Plus mellett nemrégiben elkészült a Holiday Lite parkoló is. Ezek mindegyike kiválóan alkalmas a hosszú távú parkolásra, legyen szó akár néhány napos városlátogatásról vagy hosszabb nyaralásról.

Érdemes alaposabban is szemügyre venni a parkolási díjakat és kalkulálni azzal, mennyibe kerülne a két alkalommal megfizetett taxiköltség, érdemes-e ismerős vagy barát segítségét kérni abban az esetben is, ha netalán éjszaka indulunk vagy érkezünk, illetve érdemes-e ennek a díjnak a megspórolása érdekében elviselni a tömegközlekedés kényelmetlenségét a nagy csomagokkal együtt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!