Ahol a Mikulás válaszol a levelekre

2016. december 07., 06:30 szerző: Tóth Sándor
komment
Az USA 19. tagállamában, a középnyugati Indianában a Mikulás nevét viseli egy két és fél ezer lakosú városka.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Santa Claus, korábban Santa Fe 1856-ban vette fel ezt a nevet, amikor postahivatalt alapítva a regisztrálásánál kiderült, hogy két település is hasonló nevű. A Mikulás-kultusz 1914 óta vált jelentőssé Santa Clausban. Azóta sok ezer levél érkezik évente a világ minden részéről a gyermekektől a Mikulásnak. A levelekre egy önkéntesekből álló szolgálat garantálja a választ. A puttonyosnak múzeuma is van a városban, és olyan hozzá kötődő látványosságok, mint a Cukorsüveg Kastély, vagy a legújabb vidámpark, a Holiday World. A Mikulás-kultuszt a településen található több szobra is kifejezésre juttatja, legnagyobb, 40 tonnás, 6,7 méter magas, festett betonszobra a városháza előtt áll, 1935-ben készült.

A Santa Claus-i városháza előtt álló 6,7 méter magas Mikulás-szobor Fotó: internet

A Mikulásról nevezték még el az USA-ban Georgia államban található 250 lakosú városkát, és az arizonai sivatagban egy lakatlan települést. Santa Claus Village, vagyis Mikulásfalva a finnországi Lapföldön található.

A magyar Fejér megyei községen, Nagykarácsonyon kívül Noel és Christmas (karácsony) helynévre bukkanhatunk még Missouri és Michigan amerikai államokban, s ezenkívül létezik még az Ausztráliához tartozó indiai-óceáni Karácsony-sziget.

Tóth Sándor

2016. december 07., 06:30 szerző: Tóth Sándor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...