Utazó

2015.08.17. 10:25

Augusztus 20 szállások a Debreceni Virágkarneválon (x)

Nem talált még programot az augusztus 20-ai hétre? Gondolt már arra, hogy ezúttal a Debreceni Virágkarneválon töltse idejét?

A város számos látnivalóval, és persze a minden évben megrendezésre kerülő Virágkarnevál programsorozatával várja mindazokat, akik igazi karneváli hangulatra vágynak. 1966 óta rendezik meg a városban az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének tiszteletére a Debreceni Virágkarnevált, amely idén is látványos virágkompozíciókat, hazai és külföldi művészeket ígér a Magyarország leglátványosabb fesztiváljára érkezők számára.

Augusztus 20 szállás kínálatában a város környékén is szép számmal találhatunk hoteleket, apartmanokat, vendégházakat, ám a mihamarabbi foglalásról ne feledkezzen meg, hiszen a jeles dátum környékén rendszerint teltházzal működnek a szolgáltatók.

Színes forgatag több mint 2000 fellépővel

A programsorozat már augusztus 15-én kezdetét veszi, s gyermekprogramokon és előadásokon keresztül a humoros és művészi előadásokig számos program várja az érdeklődőket az azt követő napokban. Az utisugo.hu azt javasolja augusztus 20 szállás kapcsán, hogy ha az egész fesztivál idején a városban szeretne tartózkodni, akkor érdemes lehet az apartmanok és vendégházak kínálatából válogatni, ahol főzési lehetőség is rendelkezésre áll. Ez kifejezetten azok számára ajánlott, akik takarékosabban kívánják megoldani a városban tartózkodást, és szeretik, ha maguk oldhatják meg az étkezéseket.

A programok több helyszínen kerülnek megrendezésre, esténként pedig rendszerint a Nagyerdei Szabadtéri Színpad körül lesz hatalmas a nyüzsgés, mégpedig a koncerteknek és a neves fellépőknek köszönhetően. A Tátrai Band-koncerten olyan nagysikerű számokat hallhatunk majd újra, mint a New York, New York, vagy az Utazás az ismeretlenbe. Ha nem is ismeretlen, de mindenképpen izgalmas világot tárnak a folklórprogramok és táncbemutatók is látogatók elé, sőt, a gyermekeket és a családokat is megörvendeztetik a rendezők a délelőttönként kifejezetten számukra ideális programokkal.

A fesztivál csúcspontja: augusztus 20

Valószínűleg sokan lesznek, akik kifejezetten a Debreceni Virágkarnevál csúcspontjának számító 20-ai napra érkeznek csak a városba. Számukra kifejezetten fontos, hogy augusztus 20 szállás kínálatában mihamarabb megtalálják az ideálist, hiszen miként az elmúlt évek tapasztalatai is alátámasztják, néhány nappal az ünnep előtt már szinte lehetetlen szálláshelyet találni. Augusztus 20-án indul a karneváli felvonulás, kerékpárosok, veterán autók éppen úgy megcsodálhatóak, mint a híres virágkocsik, valamint a művészeti csoportok.

A Nagyerdő-Békás-tó területén művészeti csoportok fellépése várja az érdeklődőket, majd még a délelőtt folyamán, az Alma-Virág-Karnevál keretein belül az Alma együttes vidám koncertje kerül megrendezésre. Délután egészen hat óráig a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterénél testközelből is megtekinthetőek a páratlan szépségű virágkocsik.

Karneváléj a Nagyerdei Stadionnál

A 46. Debreceni Virágkarnevál gálaműsora idén sem okoz majd csalódást, sőt, több különlegesség és látványelem is társul majd a megszokott karneváléji hangulathoz. Az új Lovas Színház művészei mellett sztárfellépők, a DAL nyertese, Boggie, Berecz András mesemondó is színpadra lépnek, majd végezetül Dr. Alban 20 perces koncertje következik.

A Nagyerdei Stadion bármely szektorából teljes élményt nyújt a Karneváléj, hiszen a rendezők a műsorszerkesztés során ezt különösen fontosnak tartották. Augusztus 20 szállás kínálatában érdemes úgy keresgélni, hogy a 20-ai ünnep után is remek programokat kínál a város. 21-én, a fesztivál zárásaként a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a Békéscsabai Jókai Színház előadását tekinthetik meg a zene és a művészet szerelmesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!