Utazó

2015.03.17. 09:55

Bővült a Mini Magyarország

Szarvas - Történelmi és kultúrtörténeti jelentőségű erdélyi épületek makettjeivel bővült a szarvasi Mini Magyarország makettpark.

A közelmúltban átadott új makettek között olyan épületek találhatók, mint a csíksomlyói kegytemplom, a vajdahunyadi vár vagy a segesvári óratorony.

Az ünnepélyes díjátadó különlegessége volt, hogy Szarvas testvérvárosából, az erdélyi Szilágysomlyóról érkező középiskolai tanár tartott rendhagyó történelemórát a szarvasi diákoknak.

A park tavaszi nyitányát is jelentő ünnepélyes makettátadón olyan épületeket avattak fel, amelyek az egykor a történelmi Magyarországhoz tartozó Erdély területén helyezkednek el. Az új épületek között megtalálható a csíksomlyói kegytemplom és kolostor, a vajdahunyadi vár, a segesvári óratorony, a marosvásárhelyi városháza, a törcsvári kastély épülete, valamint a gyimesbükki vasútállomás is. Nem véletlen ez a földrajzi-történelmi kitekintés, hiszen maga a makettpark a történelmi Magyarország földrajzi középpontjában található, a Szarvasi Arborétum területén.

Az új makettek átadásával a magyar történelem építészeti remekművei mellett az országhatáron túli, de a magyar nemzeti kultúra és építészeti örökségének szerves részét képező épületekkel gazdagodott az ország egyetlen interaktív makettparkja, amely a jövőben is lehetőséget biztosít és szeretettel vár minden iskoláscsoportot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!