Utazó

2015.03.26. 12:56

Mire figyeljünk repülőjegy vásárlás alkalmával?

Külföldi utazást tervez a családdal, és olyan légitársaság ajánlatai közül válogatna, mely sem a szolgáltatások színvonala, sem az árak szempontjából nem hagy maga után kívánnivalót?

A döntés repülőjegy vásárlás alkalmával korántsem egyszerű, hiszen mára rendkívül széles választék várja az utazni vágyókat, és persze az sem mindegy, mikor történik a jegyvásárlás. Elég csak néhányat kattintani a világhálón, és máris számos hasznos tanáccsal találkozhatunk annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet sikerüljön spórolni utazásszervezés során.

A paravion.hu is azon az állásponton van, hogy érdemes repülőjegy vásárlás során időben körülnézni a kínálatban, és körülbelül 8-9 héttel az indulás előtt foglalni. A szakemberek ezen felül arra is rendszeresen felhívják a figyelmet, hogy a fapados jegyárak pontos tartalmáról is ajánlott előre érdeklődni, így nem érhet meglepetés közvetlenül az indulás előtt.

Jegyvásárlás - minél hamarabb, annál jobb?

Az az általános nézet bizonyul elterjedtnek, miszerint célszerű minél gyorsabban beszerezni a repülőjegyet, és akár hónapokkal az indulás előtt foglalni. A túl korán éppen úgy nem bizonyul azonban jó döntésnek, mint a túl későn történő repülőjegy vásárlás. Sok-sok hónappal korábban ugyanis még a pontos menetrend sem ismert, arról nem is beszélve, hogy az online felületen is csak egy bizonyos időponttól érhetőek el a jegyek. Ha már pontosan tudjuk, mikor szeretnénk utazni, érdemes tájékozódni az ajánlatok iránt, erre célszerű körülbelül 8-9 héttel az indulást megelőzően sort keríteni. Az online repülőjegy vásárlás gyors és egyszerű megoldást kínál a jegyvásárlásra, melyet otthonunk kényelméből bármikor elintézhetünk.

Megéri a fapados járatokat választani?

Sokszor meglepően alacsony árakkal találkozni a fapados légitársaságok ajánlatai között. De valóban érdemes ezeket választani repülőjegy vásárlás során, vagy igaz rájuk az „olcsó húsnak híg a leve”-mondás? A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ajánlatok részleteit megismerve valóban érdemes lehet fapados járattal utazni, természetesen csak közelebbi úti célokat választva. Persze nem mindegy, milyen szabályok vonatkoznak a poggyászokra, a súlykorlátozásokról ajánlott előre tájékozódni. A gyakran kötelező online check-in pótlásának esetében is plusz díjakra kell számítani, fontos tehát, hogy minden információ birtokában válasszon fapados jegyet.

Érdemes a várható plusz kiadásokkal együtt számolni, s így lehet, a hagyományos légitársaságok árai nem is bizonyulnak olyan soknak. Fontos, hogy időben foglaljon, és tisztában legyen azzal, hogy milyen lehetőségei vannak a visszatérítésre, vagy az időpont átrakására. Sajnos e szempontok nem mindig érvényesülnek maximálisan a fapados társaságok esetében.

Rugalmasság az indulás kapcsán

Nem csak az időpont megválasztásánál érdemes rugalmasnak lenni, és többféle lehetőséget számításba venni, hanem a repülőteret illetően is. Bár kétségtelen, hogy legtöbben a budapesti reptér mellett szoktak dönteni, de jó választás lehet akár a bécsi is. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ez akkor is megállja-e a helyét, ha az üzemanyag és a parkolás költségeit is beleszámoljuk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor még így is kedvezőbbek az árak az online repülőjegy vásárlás során a Bécsből induló járatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!